ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ: ΜΟΝΤΑΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Το αρματαγωγό, κάνει την τελική μανούβρα μπροστά στο ηφαίστειο.

Το αρματαγωγό, κάνει την τελική μανούβρα μπροστά στο ηφαίστειο.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ: ΜΟΝΤΑΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

  Γύρω στις 14:40 ολοκληρώθηκε η εκφόρτωση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και του υποστηρικτικού εξοπλισμού που έστειλε στη Σαντορίνη η ΔΕΗ. Το αρματαγωγό Χίος, είχε σύμφωνα με πληροφορίες λάβει αρχικά την εντολή να προσεγγίσει την περιοχή του Μονόλιθου, αλλά εν συνεχεία διατάχτηκε να ελλιμενιστεί στον Αθηνιό, το κεντρικό λιμάνι του νησί. Εκεί όπως αναφέρουν αυτόπτες περίμεναν βαριές νταλίκες ιδιωτών που παρέλαβαν τα ισχύος 10 MW ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη και το οδήγησαν στο εργοστάσια, όπου δεκάδες τεχνικοί καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες,  ώστε να τεθούν το συντομότερο δυνατό σε λειτουργία.  

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΟΡΓΗ

  Την ίδια ώρα συνεχίζεται η εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση του νησιού, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του καταστροφικού μπλακ άουτ. Κύριο μέλημα των αρχών του νησιού, είναι να υπάρξει επάρκεια στη ροή νερού, ενώ από χτες το μεσημέρι οι επιχειρήσεις έχουν  επιστρατεύσει εκατοντάδες γεννήτριες ώστε να διασωθούν τα πλέον ευαίσθητα τρόφιμα.

  Η οργή πάντως μεγαλώνει, ανάμεσα στον κόσμο και τους επιχειρηματίες, καθώς όλοι διερωτώνται γιατί δεν υπήρχε εφεδρικό σύστημα, από τη στιγμή που η Σαντορίνη, έχει μόνο ένα ενεργειακό πυλώνα και αυτή την εποχή διαθέτει το μέγεθος μιας μεγάλης πόλης καθώς φιλοξενεί πάνω από 120.000 ανθρώπους στα  78 τετραγωνικά χιλιόμετρα της έκτασής της.