ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

29 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ

 

 

Σας υποβάλλουμε αίτημα για τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να συζητηθούν τα ιδιαίτερα και οξυμένα προβλήματα των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου.

Ανάλογο αίτημα σας είχε υποβληθεί στις 2 Φεβρουαρίου του 2016 και στις 15 Φεβρουαρίου του 2018, αλλά, εσείς, ως πρόεδρος της Επιτροπής επικαλεστήκατε τον κανονισμό της Βουλής (άρθρο 32 «Αρμοδιότητες», παράγραφος 6) που προβλέπει τη συγκέντρωση υπογραφών και την υποβολή αιτήματος από το 1/3 των μελών της επιτροπής.

Όπως αντιλαμβάνεστε το τυπικό μέρος εκπληρώθηκε.

Εμάς, όμως, μας απασχολεί το ουσιαστικό και φανταζόμαστε ότι και η δική σας οπτική σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινείται.

Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, ο δείκτης υποστελέχωσης διευρύνεται και μαζί του διευρύνεται και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών των νησιών.

Τα κίνητρα για να υπηρετούν γιατροί στα νησιά, αποδεδειγμένα, πλέον, είναι αναποτελεσματικά και πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για να υπάρξουν γενναία και ουσιαστικά, πλέον, μισθολογικά και βαθμολογικά κίνητρα.

Το ζήτημα της δημόσιας υγείας δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις.

Ζητάμε τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όχι για να μετατραπεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά για να αναζητηθεί ένα κοινό πεδίο σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών που θα βελτιώσουν τις συνθήκες στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου.

Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη συνεδρίαση θα πρέπει να κληθούν:

– Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

– Οι διοικητές των αντίστοιχων Υγειονομικών Περιφερειών.

– Οι Δήμαρχοι των νησιών.

– Οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.

– Οι ιατρικοί σύλλογοι και οι τοπικές ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών.

Αναμένουμε την απάντησή σας και ευελπιστούμε ότι αντιλαμβάνεστε τα κίνητρα της πρότασης που σας καταθέτουμε αλλά και την αγωνία των πολιτών των νησιών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *