ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ Giuseppe Sciacca ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΑΝAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

 

Το κάλλος της Αρχαίας Θηραίας… σύμβολο ομορφιάς και αρμονίας για το σύγχρονο κόσμο». Σαντορίνη – Giuseppe Sciacca.

Ο Γιάννης Σμαραγδής, η Όλγα Πετρίδου και η Κατερίνα Μανέτα – Καραμολέγκου.

Ο Γιάννης Σμαραγδής, η Όλγα Πετρίδου και η Κατερίνα Μανέτα – Καραμολέγκου.

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η πολιτιστική εκδήλωση των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, υπό την αιγίδα του Επιστημονικού Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Αριστοτέλης» με τίτλο «Η Διαχρονική γυναίκα της Θήρας – Η Ελληνίδα του Κάλλους», και παράλληλα η Έκθεση ζωγραφικής «Επιρροές από φαγιούμ» της ζωγράφου Χριστίνας Κωστοπούλου, την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός στα Φηρά της Σαντορίνης.
Η εκδήλωση ανέδειξε τη μνημειακή ζωγραφική με την ομορφιά, τον καλλωπισμό, την ενδυμασία των γυναικών της προϊστορικής Θήρας, και τα προϊόντα διατροφής, που εδώ και χιλιάδες χρόνια αποτελούν το σήμα κατατεθέν του νησιού και της Ελλάδας, ταξιδεύοντας τους παρευρισκομένους στο παρελθόν.
Νεαρές εθελόντριες ελληνικού κάλλους φορώντας τις εξαιρετικές δημιουργίες της σχεδιάστριας Βάσιας Τζοτζοπούλου αναπαρέστησαν τις γυναίκες των τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου της Θήρας, με θεατρικές δραματοποιήσεις και χορογραφίες φωτίζοντας εξαίσια τις γυναίκες του 17ου αιώνα π.Χ. Πρωταγωνίστρια της αφηγηματικής ιστορίας ήταν η έφηβη Πασιφάη της ηφαιστειακής Σαντορίνης, που συμβόλισε το κορίτσι στο στάδιο μύησης. Τις χορογραφίες υπέγραψε η Νίκη Δελή, τη θεατρική αφήγηση η Φύλλια Ντζιούνη και τα υπέροχα κοσμήματα, που φόρεσαν οι κοπέλες, ο Γιώργος Πονηρός.
Ο Ξανθιώτης τραγουδοποιός Αντώνης Μουσαδές και το μουσικό σχήμα Parfe ψυχαγώγησαν τους παρευρισκομένους με ένα πλούσιο ελληνικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που έδωσε διαφορετική νότα στη βραδιά.

Ο Burak Hakki, η Χριστίνα Κωστοπούλου και ο Scott Campbell.

Ο Burak Hakki, η Χριστίνα Κωστοπούλου και ο Scott Campbell.

Οι φίλοι των G. Sciacca εντυπωσιάστηκαν από τα φαγιούμ της Χριστίνας Κωστοπούλου, τα οποία πλαισίωνε κόσμημα, εμπνευσμένο από τη Σαντορίνη, του Γιώργου Πονηρού.
Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca, Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, ως οικοδέσποινα της εκδήλωσης καλωσόρισε τους διεθνείς καλεσμένους της και αναφέρθηκε στο ελληνικό κάλλος, που αντανακλά την ομορφιά σε όλες τις εκφάνσεις της.
Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής τίμησε με την παρουσία του το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός και μίλησε για την αρμονία της εσωτερικής με την εξωτερική ομορφιά, που προσδιορίζει και την ευλογημένη χώρα μας.
Ο ηθοποιός BurakHakki τόνισε ότι είναι τιμή του, που βρίσκεται στη Σαντορίνη και στην εκδήλωση των G. Sciacca.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ξένοι και έλληνες, μεταξύ αυτών και ο Αμερικανός συγγραφέας ScottCampbell.
Οι καλεσμένοι γεύτηκαν παραδοσιακές γεύσεις της Σαντορίνης, όπως φάβα, ντομάτα, κάπαρη, κρασί και μπύρα, και έλαβαν εξαιρετικά δώρα από την Dior Hellas και το Geokarpi – Agapis Gi.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αρωγή σημαντικών χορηγών, όπως του Hondos Center Σαντορίνης και της Dior Hellas, του Συνεδριακού Κέντρου Πέτρος Μ. Νομικός, των αρωματικών λαδιών Geokarpi – Agapis Gi, του Passion Alley, των κοσμημάτων Πονηρός, του φαρμακείου Ζαχαρόπουλος, των κομμωτηρίων HairSoft και πολλών άλλων χορηγών. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Καθηγητή Μπάμπη Δαρζέντα, του Διονύση Ζαχαρόπουλου, του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας Μανώλη Καραμολέγκου, του Αρχαιολόγου Λευτέρη Ζώρζου και του αγρότη Στέλιου Δακορώνια.
Στην παράσταση χόρεψαν οι: Νίκη Δελή, Φύλλια Ντζιούνη, Όλγα Πετρίδου, Ειρήνη Ζαμπέλη και Μαρία – Λουίζα Ξαγοράκη. Συμμετείχαν οι: Αγγελική Τριάντη και Γκόλφω Μυτιληναίου”.