ΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ

 

 

 

  “Όσον αφορά την μετακίνηση της Εθνικής Τράπεζας από το κέντρο της πρωτεύουσας της Σαντορίνης, (ας μην το ξεχνάμε αυτό ), άκουσα και είδα πάρα πολλά σχόλια, θετικά κ αρνητικά. Όλα τα ακούω και τα καταλαβαίνω απόλυτα .

Εγώ όμως θα το πάρω λίγο αλλιώς .

 

 

Ένα νησί σαν την Σαντορίνη πως το βλέπουμε …. ;;; Με βάση τα τετραγωνικά χιλιόμετρα και τον μόνιμο πληθυσμό;;;; Με βάση την εμπορικότητα του ;;; Με βάση το τζίρο που κάνει ;;; Κοινωνικά παντός δεν το βλέπουμε .

 

 

Σε μια μοντέρνα κοινωνία πρέπει και επιβάλετε να υπάρχει ισορροπία στα βασικά. Η εξυπηρέτηση των πολιτών σε οποιοδήποτε οργανισμό , δημόσια υπηρεσία , τράπεζα κ.λ.π. είναι ένα από βασικά του κοινωνικού πολιτισμού . Επειδή όμως στην Ελλάδα ζούμε όπως αναφέρθηκαν αρκετοί από εσάς δεν περιμένω το ιδεατό αλλά το ποιο λογικό .

 

 

Είναι λογικό να τσακωνόμαστε εμείς για το αν το κατάστημα της εθνικής είναι σωστό που μεταφέρθηκε η όχι;

 

 

Δεν είναι ποιο λογικό να μαζέψουμε τις φωνές μας και ας ταυτιστούμε με αυτό που το νησί μας προστάζει; Δεν νοείτε σε ένα νησί σαν την Σαντορίνη να υπάρχει ένα κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών, από οποιαδήποτε τράπεζα, με βάση τα εξαιρετικά δυσανάλογα με τα τετραγωνικά χιλιόμετρα του οικονομικά αποτελέσματα που παρέχει τόσο σε εμάς όσο και στην πολιτεία. Θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον τρία καταστήματα από κάθε τράπεζα.

 

 

Κοινωνικά δε αν θεωρήσουμε πως το νησί επιβαρυμένο με υπερβολική κίνηση,  επιβαρυμένες μεταδικτατορικές υποδομές κλπ. επιβάλετε να μπορούν όλοι, πολίτες και επισκέπτες σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού, να εξυπηρετηθούν σε πολλαπλά καταστήματα. Πρέπει να απαιτούμε το βέλτιστο και όχι το βολικό (αν στην ευθεία έχει το μαγαζί μου με βολεύει , αν το κέντρο έχει το δικό μου μαγαζί γιατί να φύγει, που θα παρκάρω βρε αδελφέ στο κέντρο, τόσα χρόνια αυτή τη διαδρομή κάνω γιατί να την αλλάξω κλπ. ).

 

Μακάρι να είναι για καλύτερο η αποκέντρωση των τραπεζών και όποιον βασικών υπηρεσιών παράλληλα όμως πρέπει να είμαστε σαν Δήμος (πολίτες και αιρετοί ) έτοιμοι και με σχέδιο ώστε να μην πάρουμε ακόμη μια κακή πρωτιά και να μπορέσουμε να αναπληρώσουμε τα κενά και την ερημοποίηση που δημιουργούνται στην πρωτεύουσα μας (και πάλι ας μην το ξεχνάμε αυτό).

 

 

Το προαναφερθέν ρεκόρ θα είναι να γίνουμε και πάλι το ποιο διάσημο μέρος στον πλανήτη όπου η Πρωτεύουσα του απαξιώθηκε κοινωνικά , εμπορικά, πολιτισμικά , με τεράστιες αντικειμενικές αξίες αλλά χωρίς καμία ουσιαστική αξία στο γίγνεσθαι του τόπου μας. Για κάποιο λόγο ναι μεν τον θέλουμε τον έναν από τους κράχτες μας αλλά το πως θα διασφαλίσουμε την ύπαρξη του (όχι για τίποτε άλλο αλλά για να συνεχίσει να μας τα φέρνει) το πετάμε σε κάποια κερκίδα , για να μπορούμε με ιδιαίτερη ευκολία να ρίξουμε ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από εμάς. Αν μας ενδιαφέρει η κοινωνία μας τότε εμείς πρέπει μα την αλλάξουμε όχι κάποιος άλλος … καλό και το FB αλλά…

 

Με εκτίμηση

 

Ιάκωβος Δακουτρός”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *