Site icon Santonews

ΤΑ SUPER-YACHTS ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

 

  Κάποτε ο τουρισμός, ήταν προνόμιο λίγων. Μέχρι τις 5 Ιουλίου 1841, οπότε ο Τόμας Κούκ, διοργάνωσε το πρώτο ομαδικό ταξίδι με σιδηρόδρομο από το Λέστερ στο Λόγκμπορο, όπου οι 540 επιβάτες, μαζί με το εισιτήριο, εξασφάλισαν την παραμονή και τη διατροφή τους. Οι πλούσιοι, συνέχισαν πάντως να ταξιδεύουν με τις δικές τους, ακριβές ανέσεις. Τα πλοία, είχαν πάντα θέσεις για πλούσιους, εύπορους και φτωχούς. Το ίδιο και οι σιδηρόδρομοι.

Όταν ξεκίνησαν οι μεγάλες, οργανωμένες κρουαζιέρες, ήταν προνόμιο των πλουσίων και πάλι. Αλλά ήρθαν τα Super-Yachts. Λίγες καμπίνες, άφταστη πολυτέλεια και άνεση να καθορίζεται η διαδρομή από τις διαθέσεις των επιβατών.

Προτού, κι αυτός ο τύπος κρουαζιέρας, γίνει κοινός (που σε κάποιες περιπτώσεις είναι, με λιγότερες όμως πολυτέλειες), οι εταιρείες Super-Yachts, κάνουν χρυσές δουλειές. Από το ειδικό περιοδικό superyachttimes, οι Κυκλάδες, αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για διακοπές, με ησυχία, πολυτέλεια και άνεση.

Σκαρφαλωμένο ψηλά στις άκρες των βράχων, το χωριό της Οίας είναι ένα θαυμάσιο σκηνικό για τη διαμονή μας” γράφει ο συντάκτης περιγράφοντας έναν περίπλου που είχε επίσης ως σταθμούς τη Μύκονο και την Πάρο. “Από το αγκυροβόλιο μας, απότομες σκάλες οδηγούν προς τα πάνω και μπορεί να ανέβει κάποιος με τα πόδια ή με γαϊδουράκι. Ανεβαίνοντας αυτά τα βραχώδη σκαλοπάτια προσφέρεται πραγματικά συγκλονιστική θέα, ενώ η γραφική αρχιτεκτονική του χωριού χρησιμεύει ως ένα εκπληκτικό σκηνικό. Η ατμόσφαιρα στο χωριό είναι ευχάριστα ξεκούραστη”.

Και φυσικά, το δείπνο, είναι αρκούντως …φτωχικό, πάνω στην “Ιθάκη” (έτσι λέγεται το μήκους 34 μέτρων σκάφος). “ Ένα εξαιρετικό δείπνο με αστακό στο πλοίο μας, ένα τέλειο τέλος σε μια τέλεια μέρα περιμένει. Είναι αναμφισβήτητο: Η Σαντορίνη είναι ένα απόλυτο must για οποιονδήποτε επισκέπτεται την περιοχή”.

Φυσικά, κι αυτός ο τύπος πολυτελούς τουρισμού, έχει από καιρό ξεπεραστεί, καθώς ολοένα και περισσότερα Mega -Yachts, που μεταφέρουν μεγιστάνες του πλούτου, σταρ του θεάματος και βαθύπλουτους κακοποιούς, αγκυροβολούν στα νερά της καλντέρας.

 

Exit mobile version