ΤΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΑ ΚΡΑΣΙΑ, ΕΔΡΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ www.thedrinksbusiness.com

 

 

 

“Το γραφικό νησί της Σαντορίνης παραμένει ένα μεγάλο όνομα στο ελληνικό κρασί, φημισμένο για το Ασύρτικο σταφύλι”, γράφει στο βιβλίο του  “The Wines of Greece” ο Κνσταντίνος Λαζαράκης και η σύνοψή του, φιλοξενείται στον μεγάλο οινοφιλικό ιστότοπο και περιοδικό , “thedrinksbusiness”.

 

 

Στα κορυφαία ελληνικά κρασιά, ο συγγραφέας, τοποθετεί το Ασύρτικο, αναφέροντας, χαρακτηριστικά: ”

Η Santo Wines είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κρασιού στο νησί της Σαντορίνης, με ιστορία που χρονολογείται από το 1947, όταν ιδρύθηκε η Ένωση Συνεταιρισμών Σαντορίνης (SantoWines). Σήμερα εκπροσωπεί περίπου 1.200 καλλιεργητές σταφυλιών σε ολόκληρο το νησί, παράγοντας κρασιά υπό το ΠΟΠ της Σαντορίνης, καθώς και αφρώδη κρασιά και το φημισμένο κρασί Vinsanto.

Γνωστή για τα ηφαιστειακά εδάφη της, οι αμπελώνες της Σαντορίνης επωφελούνται από ένα συνδυασμό λάβας, ηφαιστειακής τέφρας και ελαφρόπετρας, ενώ οι αμπελώνες της είναι ξηράς καλλιέργειας, με αποτέλεσμα χαμηλές αποδόσεις αλλά και συμπυκνωμένης φρουτώδους γεύσης.

Η εργασία στους αμπελώνες γίνεται με το χέρι, με πολλά από τα αμπέλια του νησιού να προσκολλώνται σε απότομες αναβαθμίδες, χτισμένες με πέτρες λάβας γνωστές ως «πεζούλες». Χρησιμοποιείται επίσης μια μοναδική μέθοδος καλδέματος της αμπέλου, που ονομάζεται «κουλούρα», όπου τα αμπέλια εκπαιδεύονται σε σχήμα καλαθιού, κοντά στο έδαφος, το οποίο προστατεύει τα σταφύλια από ισχυρούς ανέμους.

Η Σαντορίνη είναι το σπίτι του ελληνικού λευκού σταφυλιού Ασύρτικο, το οποίο

είναι επίσης το ναυαρχίδα σταφυλιών της Santo Wines. Παράγεται ξηρό, μπορεί να οδηγήσει σε ξηρές ορυκτώδεις εκφράσεις με συμπυκνωμένα αρώματα εσπεριδοειδών και ένα στιβαρό, μεταλλικό τελείωμα, και φημίζεται επίσης για την ανάμειξή του με τις αρωματικές ποικιλίες Aidani και Athiri για την παραγωγή Vinsanto – ένα επιδόρπιο κρασί από λιαστά σταφύλια . […].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *