ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

  SYNTONISTIKO_NOSOKOMEIO«Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης Θηραίων Πολιτών

Την Κυριακή 30/03/2014 στις 11 το πρωί, στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας πραγματοποιήθηκε η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ο στόχος της συνέλευσης ήταν να κατατεθούν απόψεις και προτάσεις ώστε να αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τους ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ προκειμένου να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

Α)           την άμεση στελέχωση και χρηματοδότηση από το κράτος, του Κέντρου Υγείας Θήρας

Β)            την άμεση λειτουργία του, εξοπλισμένου και έτοιμου προς λειτουργία, νέου νοσοκομείου Θήρας

Η συνέλευση άρχισε με 35 λεπτά καθυστέρηση, στις 11:35και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:15. Το Προεδρείο που συντόνισε τη συνέλευση αποτελούνταν από τους:α)κ. Δημήτρη Μενδρινό (εκπρόσωπο των Πολιτών της Οίας), β)κα Αυγή Κομματά (εκπρόσωπο και Γενική Γραμματέα της ΕΛΜΕ Θήρας), γ)κα Νικολέτα Σιγάλα (Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Θήρας), δ) κ. Λουκά Λυγνό (εκπρόσωπο του Συλλόγου Νεφροπαθών και Φίλων Θήρας). Το πέμπτο μέλος του προεδρείου συμπληρώθηκε, μετά από κάλεσμα στους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση, από τον κ. Σταύρο Καβαλάρη.Η Γραμματεία που λειτούργησε για να συμπληρωθεί η λίστα των ομιλητών αποτελούνταν από τους:α) κα Σεβαστή Κατσαρού (πολίτης), β) κα Εύα Δαμασκινού (πολίτης), γ) κα Μαρία Κέκου (πολίτης).

Κατά την έναρξη της συνέλευσης περιγράφηκε ο τρόπος λειτουργίας της από τον κ. Δημήτρη Μενδρινό. Στη συνέχεια έγιναν οι τοποθετήσεις-χαιρετισμοί του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θήρας κκ Επιφάνειου, του Δημάρχου Θήρας κ. Νικόλαου Ζώρζου, του εκπροσώπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Ηλία Μάινα και του εκπροσώπου του Συντονιστικού Υγείας Θήρας κ. Δημήτρη Μενδρινού.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων καθώς και μεμονωμένοι πολίτες, κάποιοι από τους οποίους έκαναν προτάσεις για τους τρόπους αντίδρασης των Θηραίων. Ο χρόνος ομιλίας για κάθε έναν ορίστηκε, με ομόφωνη γνώμη του προεδρείου, στα τρία(3) λεπτά.

Μίλησαν με σειρά προτεραιότητας:1) κ. Κορωναίος Αντώνης (εκπρόσωπος Νεφροπαθών Θήρας), 2) κα Μπαλόγλου Κωνσταντίνα (εκπρόσωπος Πολιτών της Οίας), 3) κ. Κωνσταντινίδης Αντώνης (επικεφαλής ψηφοδελτίου και υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας της κίνησης πολιτών «ΕΜΕΙΣ»), 4) κ. Μπενέτος Σπύρος (Δήμαρχος Λειψών και υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου), 5) κα Μαυρουδή Άννα (υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου), 6) κ. Λουκόπουλος Ιωάννης (εκπρόσωπος του σωματείου Νότιας Σαντορίνης), 7) κα Αργυρού Μαρία (υποψήφια Δήμαρχος Θήρας), 8) κα Κίτσου Σοφία (εκπρόσωπος της επιτροπής στήριξης για το νέο νοσοκομείο Θήρας), 9) κ. Σιγάλας Πάρις (πολίτης), 10) κ. Θεοδώρα Μάινα (πολίτης), 11) κ. Καμπανός Δημήτρης (πολίτης), 12) κ. Σιγάλας Αντώνης (υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας), 13) κ. Καββαδίας Νικόλαος (πολίτης), 14) πάτερ Αντώνιος, 15) κα Κώχ Ειρήνη (Δημοτική Σύμβουλος Θήρας), 16) κα Φραγκάκου Ρούλα (πολίτης), 17) κ Ζώρζος Νικόλαος (Δήμαρχος Θήρας), 18) κ. Μενδρινός Δημήτρης (πολίτης).

Μετά το τέλος των τοποθετήσεων, έγινε 10λεπτο διάλειμμα και οι ομιλητές που είχαν καταθέσει πρόταση καλέστηκαν από το Προεδρείο ώστε να καταγραφεί λεπτομερώς η πρόταση τους.

Μετά το διάλειμμα, εξαιτίας της αποχώρησης αρκετών πολιτών από τη Γενική Συνέλευση, το Προεδρείο έθεσε το ερώτημα αν μπορούν οι παρόντες να προχωρήσουν σε ψηφοφορία. Οι πολίτες αποφάσισαν να συνεχιστεί η διαδικασία.

Το Προεδρείο συνόψισε τις προτάσεις σε τρεις(3):

Να γίνει συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Υγείας Θήρας και στη συνέχεια πορεία προς το νέο Νοσοκομείο στο οποίο να πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας. Οι λεπτομέρειες τις κινητοποίησης να οριστικοποιηθούν όταν οριστεί η ημερομηνία της.

Να γίνει 30-40 ημέρες παύση ασφαλιστικών εισφορών στη Σαντορίνη.

Να βγει ψήφισμα από τη Γενική Συνέλευση όπου να δηλώνεται αποφασιστικά προς τους αρμόδιους υπουργούς ότι δεν μετακινούμαστε στην Αθήνα για να συζητήσουμε για το νέο νοσοκομείο Θήρας και να απαιτήσουμε την παρουσία τους στη Σαντορίνη.

Αποτελέσματα ψηφοφοριών

Η πρώτη πρόταση ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα, η δεύτερη δεν πέρασε και η τρίτη ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης»