“TA ΠΕΡΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ EINAI ΥΠΕΚΦΥΓΗ” ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η Μ. ΜΑΥΡΙΚΑΚΗ

 

 

 

“ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ για ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΝΘ (ανάρτηση στο Facebook).
• Ευχαριστώ όλους τους Σαντορινιούς που προσπαθούν να βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης των γιατρών του Νοσοκομείου. Τα καθημερινά σας τηλεφωνήματα και το ενδιαφέρον σας με συγκινεί βαθιά.
• Διευκρινίζω -και πάλι- ότι ΑΝ ο Δήμος Σαντορίνης καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό τής ΑΕΜΥ/ΓΝΘ, τα λεφτά ΔΕΝ θα μπορούν να εκταμιευτούν για να πληρωθούν ενοίκια ιατρών, καθώς απαγορεύεται εκ του νόμου.
Για το λόγο αυτό ψηφίστηκε ειδικό άρθρο (Ν. 4486/2017) ώστε ο Δήμος Θήρας να μπορεί να επιδοτήσει απευθείας του γιατρούς, χωρίς κανένα κώλυμα.
• Τα περί λογαριασμού είναι απλή υπεκφυγή. Χρησιμοποιείται η ανάγκη των ιατρών ως μέσο πίεσης για θέμα που δεν αφορά το ΓΝΘ, αλλά προσωπικές ανάγκες. Σήμερα εστάλη πάλι επιστολή προς στους υπουργούς, όχι σχετικά με τη στέγαση των ιατρών, αλλά σχετικά με τη στέγαση του δημαρχιακού θώκου.
• Εξάλλου, το ποσό της επιδότησης κατέβηκε αυθαίρετα από 285.000€ που ήταν αρχές του έτους στις 25.000€, απαξιώνοντας εντελώς τους ιατρούς και το ΓΝΘ. (όσο λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας η επιδότηση ήταν εκατοντάδες χιλιάδες )
• Οι καταστάσεις των οφειλών ενοικίων έχουν κοινοποηθεί από τριμήνου στο Δήμο, αλλά δεν προέβη σε καμία πληρωμή, όπως έχει τη δυνατότητα να κάνει. Μπροστά στο αδιέξοδο βρέθηκαν ιδιώτες που θα δώσουν δωρεές και θα καλύψουν τα συσσωρευμένα χρέη των ιατρών σε ιδιοκτήτες σπιτιών.
Η περί του λογαριασμού εμμονή είναι προσχηματική. Στην πραγματικότητα ΔΕΝ στηρίζεται το έργο του Νοσοκομείου. Από τις δηλώσεις που έγιναν για την έκρηξη γεννήσεων στο νησί (όπου δεν ειπώθηκε ΜΙΑ λέξη για τους 57 τοκετούς στο ΓΝΘ) ως το δημοτικό φωτισμό στην σκοτεινή είσοδο του ΓΝΘ που έχει ζητηθεί επί ματαίω από το Γενάρη του 2017 με τέσσερις αιτήσεις, είναι σαφές ότι η επιτυχής πορεία του Νοσοκομείου δεν αφορά πολλούς από εκείνους που τελικά την καρπώνονται ποικιλοτρόπως.

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η P. V. H. λέει:

    Γιατί οι γιατροί τόσο καιρό δεν πληρώνουν κανονικά το ενοίκιό τους από τον μισθό τους (όπως όλοι οι εργαζόμενοι) και όταν λυθεί το ζήτημα να τους επιστραφούν τα χρήματα αναδρομικά;
    Η στήριξη προς το Νοσοκομείο θα φανεί από την πληρωμή των ενοικίων των ιατρών με δωρεές ιδιωτών;
    Ασυναρτησίες και κλάψα.

  2. Ο/Η Παπαδοπουλος λέει:

    Οταν αγαπάς τη δουλειά σου κάνεις τα πάντα είτε με πολλά είτε με λίγα. Το θέμα της στέγης στο νησί είναι το ίδιο για όλους, όχι μόνο για τους γιατρούς ή τους εκπαιδευτικούς. Τραγικοί γινόμαστε όταν ζητάμε εξωφρενικά ποσά για μια αποθήκη που τη λέμε σπίτι. Εδώ βλέπουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία που το μονο που κοιτά είναι την τσέπη της κι εδω θα έπρεπε να υπάρχει παρέμβαση. Οι γιατροί που έχουν φιλότιμο και αγαπούν την εργασία τους θα βρουν και σπίτι και τροπο να το πληρώσουν. Χρέος όμως της πολιτείας είναι να επιδοτήσει την διαφορά αν δεν μπορεί να ελέγξει την ασυδοσία και τον πλουτισμό των τραγικών συνδημοτών μας που θέλουν από τα αυθαίρετα τους να κερδοσκοπούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *