ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ: ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η ώρα που ξέσπασε η κοκορομαχία ήταν η ενδεδειγμένη. Δηλαδή μέσα στο Δεκαπενταύγουστο.

Η ώρα που ξέσπασε η κοκορομαχία ήταν η ενδεδειγμένη. Δηλαδή μέσα στο Δεκαπενταύγουστο.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ: ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

  Ήταν βέβαιο, πως από τη στιγμή που η λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα στην τοπική κοινωνία, η ώρα της άγριας πολιτικής εκμετάλλευσης, βρισκόταν κοντά. Και ομολογουμένως, η ώρα που ξέσπασε η κοκορομαχία ήταν η ενδεδειγμένη. Δηλαδή μέσα στο Δεκαπενταύγουστο. Σε μια εποχή δηλαδή που η Σαντορίνη, έχει δεχτεί το σύνολο των Θηραίων της διασποράς, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στο νησί. Έχοντας λοιπόν ως δεδομένο ότι άλλη τέτοια ευκαιρία δεν θα υπάρξει μιας και οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές, γίνονται το Μάη του 2014, «βγήκαν τα παλιομάχαιρα και οι γειτονιές αχολογούνε».

  Εν αρχή ην ο λόγος. Δηλαδή ο λόγος του Δημάρχου προς τα Τοπικά ΜΜΕ, την Τρίτη 13 Αυγούστου. Η συγκυρία σπουδαία, το θέμα καυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των πιθανών ψηφοφόρων βρίσκεται στο νησί. Βέβαια ο Δήμαρχος, έχει ως ελαφρυντικό το γεγονός ότι η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας επείγει, άρα θα έπρεπε να ανακοινωθεί στην τοπική κοινωνία το πόρισμα των ειδημόνων που κάλεσε.  Άρα λοιπόν, με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια.

ΠΟΚΕΡ ΚΑΙ ΚΟΛΙΤΣΙΝΑ

pokernosokomeio

  Σιγά όμως μην άφηνε η αξιωματική αντιπολίτευση το Δήμαρχο να «αλωνίσει» μόνος του σε ένα τέτοιο πολυπληθές ακροατήριο. Έπρεπε να υπάρξει τρόπος, ώστε να αλλάξει το κέντρο βάρους των εντυπώσεων. Η ρελάνς, βρέθηκε:  Εκλήθη εσπευσμένα, ένα ΜΜΕ του νησιού, ώστε ο επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης να προβεί σε βαρύγδουπες καταγγελίες που όπως λέγεται περιελάμβαναν αποκάλυψη σχεδίων για εκχώρηση της νεόδμητης υγειονομικής μονάδας σε ιδιώτες. Λες και δεν ξέρουν όλοι, πως η λύση που προκρίνει η επίσημη πολιτεία είναι ταυτόσημη. Φυσικά, άλλο η άποψη του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη και άλλη η θέληση των τοπικών παραγόντων. Όσο να είναι όμως, η ευθυγράμμιση με μια θέση που η κοινωνία της Σαντορίνης, φοβάται και απορρίπτει δημιουργεί μείζον ζήτημα στο νησί.

  Μετά ήρθε η κόντρα ρελάνς (συγγνώμη για τους χαρτοπαικτικούς όρους, αλλά η υπόθεση θυμίζει παίχτες που παίζουν κολιτσίνα, θεωρώντας πως παίζουν πόκερ), με μια ανακοίνωση εντελώς αντίθετη με το μέχρι τώρα ύφος του Δημάρχου. Παραθέτω αποσπάσματα:

1.       «Με μια κακοστημένη μικρή πολιτική προβοκάτσια, ο κ. Αντώνης Σιγάλας…»,

2.       «Με μια κίνηση που αποτελεί πολιτική αλητεία και με προφανή στόχο την κατασυκοφάντηση του Δημάρχου…»

3.       «…θα μπορούσε να είναι ένα παραλήρημα ψυχωτικού χαρακτήρα, αν δεν αποτελούσε μια συνειδητή προβοκάτσια τεράστιου μεγέθους»

4.       «Ο  Αντώνης Σιγάλας κατά συρροή ψεύδεται και επικινδύνως προβοκάρει. Ο Δήμαρχος, η παράταξη της Θηραϊκής πολιτείας και ο λαός της Σαντορίνης δεν θα του επιτρέψουν ποτέ να πραγματοποιήσει τα ανομολόγητα καταστροφικά σχέδια του. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει!!».

Ζητείται επιγόντως ηλεκτρολόγος για να φωτίσει τα σκοτεινά συμφέροντα.

Ζητείται επιγόντως ηλεκτρολόγος για να φωτίσει τα σκοτεινά συμφέροντα.

ΦΩΝΑΞΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ!

Μερικά ερωτήματα:

1.       Τόσο μεγάλη ήταν η πρεμούρα του Δημάρχου ώστε προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου, να προβεί στις «κεφαλαιώδεις» ανακοινώσεις του;.

2.       Ήταν άραγε τόσο φοβερό ο κ. Σιγάλας, να περιμένει ν’ ακούσει τι θα πει ο Δήμαρχος στη συνέντευξή του κι έπειτα με –ενδεχομένως- γεμάτη φαρέτρα να εξαπολύσει τον Αρμαγεδδώνα εναντίον του; .

3.       Αν υπάρχουν «σκοτεινά σχέδια» για την εκχώρηση του Νοσοκομείου, δεν θα έπρεπε να προσκομιστούν κάποιες –λιγοστές έστω- αποδείξεις;. Προσκομίστηκαν ή αποτελούν απλώς πολιτικά συμπεράσματα του κ. Σιγάλα;.

4.       4. Πόσο πολιτικά ορθές θεωρούν ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοί του φράσεις όπως «παραλήρημα ψυχωτικού χαρακτήρα», «Είπε συνειδητά ψέματα» και «Με μια κίνηση που αποτελεί πολιτική αλητεία». Που δηλαδή να στείλουμε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης;. Σε ψυχίατρο ή σε εισαγγελέα;.

5.      5.  Πολλά σκοτεινά συμφέροντα, κύριοι. Γράφει ο Δήμαρχος : «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Αντώνης Σιγάλας και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί δεν επιθυμούν να ανοίξει το νέο Νοσοκομείο». Είπε ο κ. Σιγάλας –σύμφωνα με την απαντητική ανακοίνωση του Δήμου πάντα- για  «ένα δήθεν μυστικό σχέδιο του Δημάρχου και κάποιων άλλων σκοτεινών δυνάμεων με σκοπό την παράδοση του νέου Νοσοκομείου σε ιδιωτικά συμφέροντα». Άρα είστε 1-1 Κύριοι και ο πρώτος που θα φωνάξει ηλεκτρολόγο για να φωτίσει τα σκοτεινά συμφέροντα και τις σκοτεινές δυνάμεις, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον.

  Έν κατακλείδι: «Το χάσαμε το κορμί πατριώτ’». Αν ο διάλογος για ένα τόσο σοβαρό θέμα, εξακοντίζει στα ύψη το προεκλογικό θερμόμετρο, μόνο και μόνο για να εμφανιστούν κάποιοι στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Θηραίων της διασποράς, φορώντας το παράσημου του υπέρ Νοσοκομείου μαχητή, τότε δεν πρέπει να ελπίζουμε και πολύ.  Και προσεύχομαι, ο ήχος μηχανής που ακούω, να μην προέρχεται από νταλίκα.