ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΖΑΠΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δ. ΜΠΑΪΛΑ

 

 

 

 

Ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Μπάιλας.

Ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Μπάιλας.

Όλοι ασφαλώς γνωρίζουμε την φανταστική ιστορία της Χαλιμάς, κόρης του Βεζίρη, η οποία βλέποντας ότι ο Σουλτάνος μετά από κάθε νύχτα θανάτωνε την γυναίκα που είχε διαλέξει για να κοιμηθεί μαζί του, για να μην τον απατήσει στο μέλλον, επινόησε να του λέει κάθε βράδυ ένα παραμύθι που δεν τελείωνε μέχρι την αυγή, ώστε ο Σουλτάνος έχοντας την περιέργεια να μάθει το τέλος, την άφηνε ζωντανή μέχρι την επόμενη νύχτα. Έτσι γράφτηκαν τα περίφημα παραμύθια της Χαλιμάς!!

Στις μέρες μας, εδώ και πέντε χρόνια, το κόλπο αυτό άρχισαν να το εφαρμόζουν στο Ζάππειο και συνεχίζουν να το εφαρμόζουν κάθε χρόνο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης οι αρχηγοί της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να ξεγελάσουν τον Λαό για να επιβιώσουν πολιτικά μέχρι τον επόμενο χρόνο.

Το πρώτο παραμύθι το ξεκίνησε ο Κος Σαμαράς με τα 18 σημεία για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια στο Ζάππειο, και δεν το υλοποίησε βέβαια ποτέ, απλούστατα γιατί ήταν παραμύθι σαν αυτά της Χαλιμάς και το συνέχισε για δύο ακόμη χρόνια ,μέχρι που αποκαλύφτηκε και θανατώθηκε πολιτικά!!!.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Κος Τσίπρας, ο οποίος πέρα από κάθε φαντασία, άρχισε να λέει τα δικά του πρωτοφανή παραμύθια στις Εκθέσεις της Θεσσαλονίκης, αρχίζοντας το 2014, και συνεχίζοντας το 2015. Βεβαίως και από αυτά τίποτε δεν υλοποιήθηκε γιατί ,…αυτά και αν ήταν παραμύθια, που θα τα ζήλευε ακόμη και η Χαλιμά!! Τώρα, πάλι ο Κος Τσίπρας στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης προετοιμάζεται για Τρίτη φορά να σκαρώσει το νέο παραμύθι και έχει

ζητήσει από τους Υπουργούς του να του δώσουν υλικό και ιδέες. Όμως και για αυτόν η ΔΕΘ, όπως και με τον Κο Σαμαρά το Ζάππειο, θα είναι η Τρίτη και ….Φαρμακερή!!!

Ο λαός τους πήρε πια χαμπάρι και τους κοιτάζει με περιφρόνηση και οργή γιατί κατάλαβε ότι, για να ζήσουν πολιτικά ακόμη για κάποια χρόνια, τον εξαπάτησαν και τον εξαπατούν κάθε χρόνο, θέτοντας το κομματικό συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα τις χώρας, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που προτίμησε να πει και να εφαρμόσει τις αναπόφευκτες αναγκαίες πολιτικές για το συμφέρον της χώρας, θυσιάζοντας ακόμη την ίδια την ύπαρξή του.

Μια πολιτική ειλικρινής και υπεύθυνη, που την συνεχίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη όλων των Κεντροαριστερών δυνάμεων, με ηγέτες νέους ανθρώπους, και την εμπειρία των παλιών, ενωμένοι προσπαθούν να δώσουν Νέα Προοπτική στη χώρα.

Τα παραμύθια της Χαλιμάς τέλος!! Το κακό όμως είναι ότι, ενώ αυτοί που μας τα είπαν έζησαν οι ίδιοι για μια περίοδο καλά, εμείς δε ζήσαμε ούτε ζούμε καλλίτερα!!.

Σύρος 1/9/2016

Δημήτρης Μπάιλας

π. Νομάρχης Κυκλάδων

Υποψήφιος Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *