ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΑ AIRBNB ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

ΦΟΡΟΣ 5%, ΟΡΙΟ ΟΙ 40 ΔΙΑΝΥΚΤΕΥΡΕΣΥΕΙΣ & ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

 

 

 

  airbnbΤα πάνω-κάτω έρχονται στα οικήματα που οι ιδιοκτήτες τους ενοικιάζουν με τη μέρα, κυρίως μέσω της πλατφόρμας Airbnb. Σύμφωνα με δημοσίευμα της σελίδας Euro2day οι μισθώσεις αυτού του τύπου θα υπαχθούν σε ειδικό καθεστώς που πρόκειται να ψηφιστεί εντός του προσεχούς διαστήματος στη Βουλή.

Οι ουσιώδεις αλλαγές, είναι:

Τίθεται όριο μισθώσεων, που για τα νησιά δεν θα υπερβαίνει τις 40 διανυκτερεύσεις το χρόνο.

Η βραχυπρόθεσμη μίσθωση μπορεί να γίνει μόνο σε ακίνητο που είναι διαμέρισμα ή μονοκατοικία, διαθέτει όλες τις νόμιμες άδειες, έχει εμβαδόν τουλάχιστον 9 τ.μ. και διαθέτει φυσικό φωτισμό, αερισμό και θέρμανση.

Θα πρέπει ο εκμισθωτής ή υπεκμισθωτής να είναι φυσικό πρόσωπο και να είναι εγγεγραμμένος στο «Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων».

Πρέπει να μισθώνονται επιπλωμένα, αλλά χωρίς πρόσθετες υπηρεσίες εκτός από την παροχή κλινοσκεπασμάτων.

Καθιερώνεται, ειδικός φόρος υπέρ του Δημοσίου και θα ανέρχεται στο 5% της αξίας κάθε διανυκτέρευσης.

Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα είναι, υποχρεωμένες να παρέχουν στο υπ. Οικονομικών όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ταυτοποίηση του εκμισθωτή ή υπεκμισθωτή του ακινήτου.

Σε περίπτωση που ο εκμισθωτής ή ο υπεκμισθωτής (μια ψηφιακή πλατφόρμα για παράδειγμα) δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων ή μισθώσουν περισσότερα από 2 ακίνητα, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 50.000 ευρώ.

Save

Save

Save

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η θάνος λέει:

    Πολύ καλά κάνουν, θα ξεσκαρτάρει το τοπίο και θα βρεθούν ξαφνικά και σπίτια διαθέσιμα για ενοικίαση μακροχρόνια. Όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή που έχουν σήμα ΕΟΤ, πληρώνουν 30% φόρο, τέλος επιτηδεύματος , ΤΕΒΕ 3200 το χρόνο είμαστε μαλάκες;;;;

  2. Ο/Η Mike λέει:

    Για τους άλλους δεν ξέρω ..Εσύ είσαι σίγουρα!! Με τέτοια μυαλά “να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα”!!!
    Δεν κοιτάς που μας έχουν … πατόκορφα στην φορολογία .. θες να … και τον διπλανό σου που έκανε κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό!!!
    Δεν έχω τίποτα στο airbnb..είμαι και εγώ ένα από τα θύματα που ψάχνω ένα φυσιολογικό σπίτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *