Site icon Santonews

TA ΠΑΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

114  ΈΡΓΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΉΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΉ ΜΠΙΕΝΆΛΕ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΊΩΝ ΤΗΣ ART.T.O.S  ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΟ ΜΑΚΡΎ ΤΑΞΊΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ‘ΑΝΑΤΕΛΛΛΟΝΤΟΣ ΗΛΊΟΥ’ ΚΑΙ ΤΗΝ 22nd Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition.

 

 

 

  “Η ART.T.O.S. (Art Team Of Santorini), και οι μικροί μαθητές των παιδικών και εφηβικών τμημάτων, ζωγραφικής ,σχεδίου και χειροτεχνίας με αρωγό το Δήμο Θήρας, εκπροσωπούν και φέτος την Σαντορίνη και την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Ιαπωνία, με τη συμμετοχή κάθε φορά να είναι πάνω από 30.000 παιδιά από 4 έως 15 ετών, παρουσιάζοντας παιδικά έργα τέχνης από όλο τον κόσμο, με σκοπό να ενισχυθεί η δημιουργικότητα των μικρών παιδιών αλλά και να λειτουργήσει η τέχνη ως μέσο έκφρασης και κατανόησης της διαφορετικότητας του κάθε πολιτισμού ανά τον κόσμο.

Ο Θεσμός του παγκόσμιου διαγωνισμού της παιδικής Μπιενάλε ‘’Kanagawa’’Biennial World Children Art Exhibition υπάρχει εδώ και 42 χρόνια, υποστηρίζεται από την UNESCO και μόλις 12 παιδιά από την Ελλάδα έχουν διακριθεί σε όλα αυτά τα χρόνια, ανάμεσα στα οποία 4 μαθητές είναι της Art.t.o.S από την Σαντορίνη που τα προηγούμενα χρονιά διακρίθηκαν με το βραβείο Kanagawa.

Έτσι και φέτος, 114 παιδιά της Σαντορίνης από τα εργαστήρια της Art.t.o.S (η μεγαλύτερη συμμετοχή έως τώρα) από τα παιδικά-εφηβικά τμήματα εικαστικών, ζωγραφικής,σχεδίου και χειροτεχνίας ,υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών εικαστικών, Χρήστο Cesario Αντωνιάδη και Ιωανέλη Κυριακοπούλου, με την συνεργασία της αντιδημάρχου πολιτισμού κ. Σοφία Κίτσου ,συμμετέχουν εκ νέου στον παγκόσμιο διαγωνισμό, στέλνοντας τα παιδιά μας ζωγραφιές γεμάτες άρωμα Σαντορίνης και το ηχηρό μήνυμα ότι η νέα γενιά της Σαντορίνης θα συνεχίσει να ελπίζει, να ονειρεύεται να δημιουργεί και να παράγει πολιτισμό”.

 

Exit mobile version