ΤΑ «ΕΣΠΑΣΑΝ» ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ- ΜΠΑΙΛΑΣ

ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

 

Δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα με τον κ. Γιώργο Χατζημάρκου, ο Δημήτρης Μπάιλας.

Δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα με τον κ. Γιώργο Χατζημάρκου, ο Δημήτρης Μπάιλας.

Συνεχίζεται ο πυρετός διαβουλεύσεων, ζυμώσεων και αντεγκλήσεων για τις Περιφερειακές εκλογές.  Τελευταίο επεισόδιο, είναι η ανακοίνωση του κ. Δημήτρη Μπάιλα (την πήραμε από το www.naxosnews.gr ) , ότι δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα με τον κ. Γιώργο Χατζημάρκου. Το ενδιαφέρον όμως είναι πως ως –ένας- λόγος αναφέρεται « Η μονομερής απόφαση του επικεφαλής να μη συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο την κα Ρένα Παυλάκη –Διακίδη ως χωρική Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου». Ωστόσο η δημοσιογράφος από τη Ρόδο, εξέδωσε λίγο αργότερα ανακοίνωση τονίζοντας πως η ίδια δεν αποδέχτηκε την πρόταση Χατζημάρκου, ο οποίος σε δική του ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η ίδια η ανακοίνωση της κ. Ρένας Παυλάκη-Διακίδη αποτελεί και την πλέον αδιάψευστη μαρτυρία που καταρρίπτει τα όσα περιγράφονται στις δηλώσεις του κ. Μπάιλα».

Όπως όμως διαφαίνεται από την ανακοίνωση του πρώην Νομάρχη Κυκλάδων, οι λόγοι της διαφωνίας ήταν βαθύτεροι καθώς είχαν κυρίως να κάνουν με τον πολιτικό προσανατολισμό του συνδυασμού Χατζημάρκου.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΠΑΙΛΑ

(οι δύο άλλες ανακοινώσεις θα είναι σε νεώτερη ανάρτηση)

«Επειδή οι δημοκρατικές αρχές μου, που έχουν καθορίσει την για 35 χρόνια πορεία μου στα κοινά, δεν μου επιτρέπουν να θέτω αστερίσκους και παρενθέσεις και να αφήνω κενά ή ερωτήματα στην καθαρή σχέση μου και στην ενημέρωση προς τους συμπατριώτες μου, κάνω γνωστό ότι, η συνεργασία μου και η κάθοδός μου, σε κοινό ψηφοδέλτιο με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Γ. Χατζημάρκο δεν υφίσταται πλέον από την 22/02/2014.
Η κατ΄ αρχήν συμφωνία μας, ήταν ένας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ που θα βασιζόταν σε ένα ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΣΧΗΜΑ και σε κάποιες ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ.
Η μονομερής απόφαση του επικεφαλής να μη συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο την κα Ρένα Παυλάκη –Διακίδη ως χωρική Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, όπως αρχικά είχαμε συμφωνήσει, που εξήφθη χωρίς καμία ενημέρωση ή συνεννόηση μαζί μου, ανέτρεψε και το ΣΧΗΜΑ και τις συμφωνημένες ΑΡΧΕΣ του συνδυασμού που είχαν καταρτιστεί σε συνεργασία με την συγκεκριμένη συνυποψήφιά μου.
Παράλληλα ετέθη υπό αμφισβήτηση ο πολιτικός προσανατολισμός του Συνδυασμού, και η διατυπωμένη πρόθεση μας για διεκδίκηση, αγώνα και σύγκρουση ώστε να επανακτήσουν τα νησιά μας, όσα είχαν χάσει από την εφαρμογή των Μνημονιακών Πολιτικών και του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, στο νησιώτικο χώρο.
Τέλος, και αυτό είναι εξίσου σημαντικό επίσης, δημιουργήθηκε όπως ήταν ευνόητο πρόβλημα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ μας”.

Δημήτρης Μπάϊλας τ. Νομάρχης».