ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΝOΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΣΤΟ FRANCE24

 

FRANCE24BΟι Observers, είναι ένα πρόγραμμα του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού France24 που αναδεικνύει διάφορα θέματα με τη βοήθεια των πρωταγωνιστών τους ή αυτοπτών μαρτύρων. Πριν από λίγες μέρες ασχολήθηκε με το Νοσοκομείο της Σαντορίνης και στο εκτενές δημοσίευμα ανέδειξε την αδιαφορία της ελληνικής Πολιτείας για τη λειτουργία του. Πρωταγωνίστρια του ρεπορτάζ η νεαρή σαντορινιά μητέρα Γεωργία Νομικού και ο τίτλος ήταν « Η οδύσσεια ενός τοκετού στη χτυπημένη από τη λιτότητα Ελλάδα» (A childbirth odyssey in austerity-hit Greece).

FRANCE24
Η νεαρή μητέρα αφηγείται τη δική της περιπέτεια, καθώς όπως τονίζει το 50 κλινών νοσοκομείο που άρχισε να κατασκευάζεται το 2008, δεν έχει λειτουργήσει ακόμα και η ίδια είναι αναγκασμένη να μεταβαίνει συχνά στην Αθήνα, προκειμένου να αποφύγει επιπλοκές στην κύησή της. «Έχω υπολογίσει ότι κάθε γέννηση μου κοστίζει περίπου 5.000 ευρώ», λέει χαρακτηριστικά.
«Το Νοσοκομείο της Σανορίνης, είναι ένα σύμβολο των περικοπών του προϋπολογισμού της χώρας», γράφουν οι Observers και προσθέτουν: «…Η Ελλάδα είναι στην πράξη μια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χαμηλότερη δαπάνη ανά κάτοικο στο χώρο της υγείας». Όπως τονίζει στη συνέχεια η Σαντορίνη δεν είναι το μόνο νησί που αντιμετωπίζει προβλήματα στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών Υγείας, «Αλλά είναι το μόνο που διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο Νοσοκομείο, που ποτέ δεν άνοιξε».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://observers.france24.com/content/20140908-effect-austerity-greece-hospital-childbirth