TA 5 ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ IDN TIMES

 

 

  Τις πέντε καλύτερες γεύσεις της Σαντορίνης, προτείνει η μεγάλης κυκλοφορίας Ινδονησιακή εφημερίδα IDN Times. Φυσικά, προερχόμενη από την πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, αποφεύγει κάθε αναφορά στο κρασί. Αλλά ο συντάκτης Andarip, δείχνει καλά ενημερωμένος για τα προϊόντα του νησιού.”Η Σαντορίνη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Ελλάδας. Η καθαρή και ελκυστική του φύση κάνει τη Σαντορίνη έναν από τους ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς για επίσκεψη. Δεν όμως είναι μόνο το τοπίο ενδιαφέρον να απολαύσετε, αλλά πρέπει επίσης να δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις”.

Στην πρώτη θέση, φυσικά η φάβα. Γράφει: “ είναι ένα από τα γνωστά φαγητά της Σαντορίνης. Αυτό το φαγητό έχει μια υφή που μοιάζει με κρέμα που θα είναι νόστιμη όταν σερβίρεται, όταν ζεσταθεί και προστεθεί ελαιόλαδο και χυμός λεμονιού. Μη φοβάστε να φάτε πολλά, γιατί είναι υγειινό”.

Έπεται η κάππαρη: “ είναι τυπικοί καρποί από φυτά στην περιοχή της Μεσογείου. Είναι μικρά μπουμπούκια και το χρώμα είναι πράσινο. Διατηρείται συνήθως με την επεξεργασία τους σε τουρσιά. Έχει γεύση ξινή και τραγανή. Αυτό το φαγητό είναι κατάλληλο ως συμπλήρωμα των θαλασσινών”.

Φυσικά και η Μοναδική όπως την αποκαλεί, Λευκή Μελιντζάνα: “Η λευκή μελιτζάνα ή αυτό που γνωρίζουμε ως λευκή μελιτζάνα είναι ένα από τα βασικά προϊόντα στη Σαντορίνη. Αυτός ο τύπος μελιτζάνας έχει λιγότερους σπόρους από τη μοβ μελιτζάνα”.

Η έκπληξη;. Έρχεται με το χλωρό. “Λοιπόν, αν είστε στη Σαντορίνη μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε αυτό το μοναδικό έδεσμα Αυτό το φαγητό έχει τη μορφή τυριού από γάλα κατσίκας”.

Οπότε, καμμία έκπληξη για την μικρόκαρπη τομάτα της Σαντορίνης (ΠΟΠ από την Ευρωπαϊκή Ένωση). “Το σχήμα είναι μικρό και έχει γλυκιά γεύση, καθιστώντας αυτή την ντομάτα ένα από τα τυπικά συστατικά τροφίμων που θα βρείτε στη Σαντορίνη. Συνήθως αυτή η ντομάτα χρησιμοποιείται ως βάση για την παρασκευή πάστας τομάτας.Ακόμα, στη Σαντορίνη υπάρχει και ένα μουσείο. Μπορείτε να το επισκεφθείτε μαθαίνοντας για τις ντομάτες”.

 

5 Makanan yang Patut Kamu Coba Saat Wisata di Santorini

Waduh, bakal ngiler nih
 

1. Merasakan kelembutan Fava yang bikin ayem

5 Makanan yang Patut Kamu Coba Saat Wisata di Santorinithewanderlustkitchen.com

 

2. Mirip manisan buah ceremai, Capers wajib dicoba!

5 Makanan yang Patut Kamu Coba Saat Wisata di Santorinithe3foragers.blogspot.com

 

3. Ini yang unik: White Aubergine!

5 Makanan yang Patut Kamu Coba Saat Wisata di Santoriniarchanaskitchen.com

 

4. Hloro Tyri wajib dicicipi sama pecinta keju!

5 Makanan yang Patut Kamu Coba Saat Wisata di Santorinigreekreporter.com

 

5. Dan gak akan lengkap kalau belum coba Santorini Tomatoes

5 Makanan yang Patut Kamu Coba Saat Wisata di Santorinigreece-is.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *