ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ-ΕΠΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΚΑΙ Α. ΣΥΡΙΓΟΣ

 

 

 

“Τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο της η Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας κ. Θεώνη Λειβαδάρου. Ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Συρμαλένιο και κ. Αντώνη Συρίγο, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Επάρχου, προκειμένου να συζητηθούν σοβαρά ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, με έμφαση στα θέματα αρμοδιότητας του Υφυπουργού. Η συνάντηση έγινε με αφορμή, την διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού σε Σαντορίνη και Θηρασία.

Ακολούθησε, εποικοδομητική συζήτηση, όπου η κ. Λειβαδάρου, έθεσε αρχικά το ζήτημα της αποκατάστασης του Λιμανιού του Αθηνιού, λέγοντας χαρακτηριστικά: “ δεν είναι δυνατόν, η Σαντορίνη να μείνει ένα ακόμα καλοκαίρι χωρίς λιμάνι. Άλλωστε εμείς ως Περιφέρεια, το έχουμε ήδη κηρύξει δύο φορές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”. Απαντώντας, ο Υφυπουργός δήλωσε πως έχουν ήδη πιστωθεί 7.000.000 ευρώ, αλλά θα πρέπει πρώτα να αποτιμηθεί και εγκριθεί η μελέτη, κάτι που θα γίνει μέσα στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες.

Η Έπαρχος, τόνισε πως η κατάσταση στο λιμάνι του νησιού, δεν επιδέχεται αναβολών, ζητώντας να υπάρξει δέσμευση πως το επόμενο καλοκαίρι ο Αθηνιός θα βρίσκεται σε λειτουργική ετοιμότητα. Και η δύο πλευρές συμφώνησαν ωστόσο πως το πρόβλημα της Σαντορίνης θα επιλυθεί οριστικά μόνο με την κατασκευή νέου λιμανιού. “Πρέπει όμως να το δούμε και να το προχωρήσουμε και όχι να μείνουμε στα λόγια, όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια”, τόνισε η Έπαρχος.

Σχετικά με τα υπόλοιπα λιμενικά έργα, τέθηκε το ζήτημα των επισκευών του Λιμανιού της Ίου, το οποίο δεν απορρόφησε τα 95.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να χρειάζεται επαναυποβολή του σχεδίου, με την κ. Λειβαδάρου να αποσπά τη δέσμευση ότι θα κριθεί θετικά, προκειμένου να προχωρήσει. Για το Καταφύγιο της Ανάφης, η απάντηση στην Έπαρχο, ήταν πως θα επιχειρηθεί η ένταξη του στο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, ενώ για τη Φολέγανδρο, ότι το αίτημα θα περάσει από το επόμενο ΕΣΑΛ. Η κ. Λειβαδάρου επέμεινε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ενδοεπικοινωνίας, τόσο στην Π.Ε Θήρας, όσο και σε επίπεδο Κυκλάδων, ενώ αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα υγειονομικής κάλυψης των μικρών νησιών, καθώς και στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ .

Τέλος συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου η Έπαρχος εξήγησε πως μετά από τις προσφυγές στον Συνήγορο του Πολίτη, η Περιφέρεια αναγκάστηκε να διενεργήσει τους απαιτούμενους ελέγχους και να προβεί σε κυρώσεις. Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της στην προτεινόμενη θέση, λέγοντας πως “δεν είναι δυνατόν να παίρνεις τα απορρίμματα από την καλντέρα και να τα πηγαίνεις ξανά στην καλντέρα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *