ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ

 

 

 

 

“Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και  Έπαρχου Θήρας  κου Χαράλαμπου Δαρζέντα  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων του νησιού μας, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Η σύσκεψη είχε θέμα την επιδημιολογική πορεία  της νόσου COVID-19 στην Σαντορίνη και την συστράτευση όλων για την καλύτερη αντιμετώπισή της στο μέλλον.

 

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι :  Αντώνης Σιγάλας  Δήμαρχος Θήρας, Σοφία Κίτσου Αντιδήμαρχος Υγείας,  Γρηγόριος Μαντούσης Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας,  Ντίνα Κορακά Λιμενάρχης Θήρας, Βασίλειος Μαλαματένιος Διοικητής  Νοσοκομείου Θήρας,  Δημήτριος  Μπάνος  Ιατρός, Μάστακας Τέλης Ιατρός, Βασίλης Νομικός Ιατρός, Λίνα Παπαγιαννοπούλου Διευθύντρια Κεντρικού Πολυιατρείου Σαντορίνης, Αθανάσιος Μέντας Φαρμακοποιός, Λευτέρης Αναπλιώτης Πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Δωματίων «Ατλαντίς», Δημήτρης Λυγνός Πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Μανώλης Σιγάλας  Πρόεδρος  ΚΤΕΛ Θήρας, Μίνα Σκοπελίτου από το Σύλλογο Στήριξης Νοσοκομείου Θήρας και ο συνεργάτης του Επάρχου Σταύρος Ρούσσος .

 

 

 

Ακούστηκαν οι απόψεις και οι προτάσεις όλων των συμμετεχόντων ενώ αποφασίστηκε η συνεργασία όλων, να συνεχιστεί και στο μέλλον.

 

  Όπως τονίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο, οι λόγοι που επηρεάζουν τα νούμερα των θετικών κρουσμάτων είναι η πληρότητα σε επισκέπτες (είναι σαν να είμαστε μια πόλη των 100.000 κατοίκων), ότι τα περιστατικά αφορούν όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας και το ότι, είμαστε Πύλη Εξόδου από την χώρα, που σημαίνει ότι, όσοι έρχονται από τα γύρω νησιά για να ταξιδέψουν για το εξωτερικό κάνουν τα test στην Σαντορίνη.

   Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τον καλύτερο τρόπο.

Ενώνουμε δυνάμεις σ’ αυτή  την δύσκολη περίοδο και προτρέπουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν το συντομότερο, ώστε η Σαντορίνη να παραμείνει ασφαλής προορισμός με ολοκληρωμένη ασπίδα προστασίας”.

 

 

 

 

                                         ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

            ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *