ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ

ΑΡΧΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

 

 

 

“Σύσκεψη αυτοδιοικητικών φορέων του Νοτίου – Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το μεταφορικό ισοδύναμο.

Η παρουσίαση του τρόπου εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου, στη νησιωτική Ελλάδα, ήταν το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο νέος Γενικός Γραμματέας κ. Διονύσης Τεμπονέρας, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Γιαννέλλης, και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού της νησιωτικής Ελλάδας. Το Νότιο Αιγαίο εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

“Το μεταφορικό ισοδύναμο είναι για εμάς η ικανή και πρώτη αναγκαία συνθήκη της ανάπτυξης των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών μας” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων προσθέτοντας πως “η διασφάλιση της ισοστάθμισης του κόστους μεταφοράς με αυτό της Ηπειρωτικής Ελλάδας θα ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου”.

Ήδη, όπως έχει ανακοινωθεί, το μέτρο θα εφαρμοστεί από 1/7/2018 πιλοτικά σε αρκετά νησιά της χώρας και από 1/1/2019, καθολικά, σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα. Το μέτρο αυτό θα επιδοτηθεί από εθνικούς πόρους, μέσω δηλαδή του ΠΔΕ.

Τα νησιά στα οποία θα εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο είναι τα εξής: Σαμοθράκη, Λήμνος, Ικαρία, Αγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Λειψοί, Ψέριμος, Αγαθονήσι, Λέβιθα, Καστελόριζο, Αρκοί, Γυαλί, Τέλενδος, Φαρμακονήσι, Κίναρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Λέρος, Μαράθι, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια.

Ο τρόπος εφαρμογής του μέτρου, αναμένεται να απασχολήσει τις εργασίες της διημερίδας του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 16 και 17 Απριλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *