ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

“Ευρεία σύσκεψη για την διαχείριση της κρουαζιέρας και του τουριστικού προϊόντος στην Σαντορίνη, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ.Ηλία Πελέκη.

Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε από κοινού η τεράστια συμβολή και σημασία της κρουαζιέρας στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας και του νησιού. Η κρουαζιέρα αποτελεί ένα από τα «δυνατά χαρτιά» του ελληνικού τουρισμού και βασικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση του συστήματος διαχείρισης αφίξεων/αναχωρήσεων που αναπτύσσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα της σωστής διαχείρισης του προϊόντος της κρουαζιέρας αλλά και των δυνατοτήτων της Σαντορίνης, οι οποίοι πρέπει να αναπτυχθούν και να προστατευθούν. Στόχος, με την εφαρμογή του συστήματος, είναι η βελτίωση της εμπειρίας των τουριστών στο νησί ούτως ώστε να γίνονται πρεσβευτές της Σαντορίνης και της Χώρας μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας κ. Γεράσιμος Κανακάρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος, ο αν. ΥΑ/ΛΕ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Τάσος Κονιδάρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ιωάννης Ρούσσος και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *