ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ: Καθυστέρηση υλοποίησης των εμβολιασμών σε νησιά των Κυκλάδων

 

Ερώτηση για τους λόγους καθυστέρησης στην υλοποίηση των εμβολιασμών σε πολλά νησιά των Κυκλάδων κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

 

 

  “Όπως αναφέρει στην ερώτηση, βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Μαρτίου και ο εμβολιασμός σχεδόν σε όλα τα μικρά κυκλαδονήσια κάτω των χιλίων κατοίκων δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Σύμφωνα με τον εξαγγελθέντα προγραμματισμό  η φάση αυτή για τα μικρά νησιά ξεκίνησε από το Καστελόριζο στις 27/1, προχώρησε σε κάποια νησιά ακόμα κυρίως του ανατολικού Αιγαίου, αλλά στις Κυκλάδες φαίνεται ο προγραμματισμός να καθυστερεί.

Επιπλέον και στα μεγαλύτερα νησιά που διαθέτουν Κέντρα Υγείας, όπως στην Τήνο, στην Πάρο, στη Μύκονο κλπ., ενώ η πλατφόρμα για την ηλικία των 60 – 64 έχει ανοίξει, στην πραγματικότητα το εμβόλιο ακόμα δεν διατίθεται, παρά μόνο στο νοσοκομείο της Σύρου, με αποτέλεσμα κάποιοι συμπολίτες μας να αναγκάζονται να μεταβούν στη Σύρο για να εμβολιαστούν.

 

 

  Πέραν αυτών, όπως καταγγέλλει η Α’ ΕΛΜΕ των Κυκλάδων, σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών άνω των 16 ετών στα ειδικά σχολεία τα οποία παραμένουν ανοικτά,  παρόλο που έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα.

 

 

  Όπως διαφαίνεται, ο επιτελικός σχεδιασμός διαψεύδεται από την πραγματικότητα και επειδή ο εμβολιασμός στα νησιά θα πρέπει να επιταχυνθεί ενόψει και της επικείμενης τουριστικής περιόδου.

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια:

Α) θα υπάρξει μέριμνα έτσι ώστε να προχωρήσει κανονικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα στα νησιά, αναπληρώνοντας τις ήδη υπάρχουσες καθυστερήσεις;

Β) θα μπορέσει το πρόγραμμα του εμβολιασμού να έχει ολοκληρωθεί, ενόψει του Πάσχα αλλά και της έναρξης της τουριστικής περιόδου;

 

Δείτε εδώ την ερώτηση:

2021-03-23 Συρμαλένιος εμβολιασμοί στα νησιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *