ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΓΟΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ

 

 

 

“Στη Σαντορίνη, παρουσία των υποψήφιων Δημάρχων Ν. Ζώρζου, σημερινού Δημάρχου, Αγγ. Ρούσσου και Μ. Ορφανού, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Νίκοας Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, μίλησαν σε εκδήλωση στην αίθουσα του Santo Wines.

Η θεματολογία εκτός από τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, περιστράφηκε κυρίως στα πολύ σοβαρά προβλήματα που, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων αλλά και των ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων δημιουργήθηκαν στο νησί, με τις μεγάλες καταστροφές στο λιμάνι του Αθηνιού και στην οδό πρόσβασης προς αυτό.

Οι βουλευτές επεσήμαναν την αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων και συνέστησαν ψυχραιμία αφού δεν είναι η ώρα καταλογισμού των ευθυνών, σημείωσαν την προφανή ευθύνη ενός συγκεκριμένου αναπτυξιακού μοντέλου των περασμένων δεκαετιών και αναφέρθηκαν στην απόλυτη στήριξη από τα αρμόδια υπουργεία που εκδηλώθηκε με τις συσκέψεις των τοπικών παραγόντων στο Υπουργείο Νησιωτικής πολιτικής, με τις επιτόπιες επισκέψεις των υπηρεσιακών κλιμακίων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με βάση τις οποίες δρομολογήθηκε η επέκταση της εργολαβίας στο λιμάνι, αλλά και η περαιτέρω λήψη άμεσων και επειγόντων μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών στην οδό πρόσβασης προς τον Αθηνιό.

Τέλος, οι βουλευτές αναφέρθηκαν διεξοδικά στα δρομολογημένα έργα στη Σαντορίνη από το 2015 μέχρι σήμερα, που χρηματοδοτούνται τόσο από εθνικούς όσο και ευρωπαϊκούς πόρους, που συνολικά ανέρχονται σε 22 έργα προϋπολογισμού περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ (παρατίθεται συνημμένος ο αναλυτικός κατάλογος των έργων). Αν δε συνυπολογίσουμε και την κρατική χρηματοδότηση του νοσοκομείου, όπως σωστά επεσήμανε ο διοικητής του Μπ. Πανοτόπουλος, τότε τα 45 γίνονται 65 εκατομμύρια, αφού κάθε χρόνο το νοσοκομείο χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό με 5 εκατομμύρια ετησίως”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *