ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΡΑΣ “ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

“Ο ανασχηματισμός που με τόση μυστικότητα προετοιμάστηκε δεν ήταν παρά άσκηση πειθούς στους ψηφοφόρους της δεξιάς και των ακροδεξιών πολιτικών ρευμάτων. Και ενώ η οικονομία καταρρέει εν μέσω πανδημίας, εντύπωση προκαλεί το γεγονός της παραμονής στη κυβέρνηση υπουργών που κάθε άλλο παρά έργο έχουν παράγει, σε 18 μήνες διακυβέρνησης. Οι καταστροφικές πολιτικές της αποτυχημένης κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αναρίθμητες, ποιά να πιάσεις και ποια να αφήσεις ;

 

  Υπουργοί, σαν τον υπουργό υγείας, που μόνο την απουσία του θυμόμαστε στην κρίσιμη περίοδο της πρώτης φάσης της πανδημίας. Χωρίς να ενισχυθεί το ΕΣΥ και με δηλώσεις τύπου ότι οι νέες ΜΕΘ θα σήμαινε πεταμένα λεφτά  ενώ οι νεκροί μέχρι σήμερα ξεπερνούν τις 5.000. Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ των τουριστών κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με αλαζονεία από τους αρμόδιους κυβερνώντες. ΨΕΜΑ ή ΑΛΗΘΕΙΑ;.

 

 

   Ακολουθεί ο κος Χρυσοχοΐδης  που ο μόνος στόχος του είναι να αποδεικνύει ότι τιμά την δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών με μέσα και τρόπους που μόνο άρωμα χούντας έχουν. Όσο για τον Άδωνη Γεωργιάδη μόνο κορώνες και φαμφάρες ενός ακροδεξιού έχουμε να θυμόμαστε: μείναμε στην αναμονή του πότε θα έρθουν οι ορδές των επενδυτών (φαίνεται χάσανε τον δρόμο). Όσο για την τελευταία δήλωσή του στο ΣΚΑΙ ΤV στις 05.01.2021 μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέει. Είπε: είχαμε εισηγήσεις από λοιμωξιολόγους για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την γιορτή του Αγ. Δημητρίου, αλλά από σεβασμό στην Ορθοδοξία, αποφασίσαμε να μην βάλουμε την πόλη σε καραντίνα, ενώ ο κος πρωθυπουργός είχε αναφερθεί ότι δεν υπάρχει καμιά εισήγηση για καραντίνα πριν την γιορτή του Αγ. Δημητρίου. Κι ας μην ξεχνάμε δηλώσεις του κου Γεωργιάδη ότι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα προς αποφυγή δεύτερης καραντίνας. Δυστυχώς για τη χώρα αποδείχθηκε λίγος γι αυτόν τον ρόλο όσο και να προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο.    Ποιος εμπαίζει ποιόν;

 

 

  Απορίας άξιον είναι, το πώς θα αντιδράσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων σ’ αυτόν τον εμπαιγμό της πολιτικής, απέναντι στην επιστήμη και στο αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη να γνωρίζει αυτό που τον αφορά, ενώ τα πρακτικά των συσκέψεων συνεχίζουν να μην τα παρουσιάζουν.  ΨΕΜΑ ή ΑΛΗΘΕΙΑ; 

 

 

  Η υπουργός παιδείας θυμίζει πειράματα αλχημιστή, όπου τα αποτελέσματά της τα πληρώνει η παιδεία και η μαθητιώσα νεολαία. Μετά τις μάσκες αλεξίπτωτα για τα παιδιά και την σαρδελοποίηση των μαθητών στις τάξεις εν μέσω πανδημίας, εξομοιώνει πτυχιούχους Ελληνικών Πανεπιστημίων με απόφοιτους ιδιωτικών κολεγίων.  ΨΕΜΑ ή ΑΛΗΘΕΙΑ;  

 

 

  Αναβαθμισμένος και ο κος Βορίδης, γνωστός για το ακροδεξιό  παρελθόν του, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι η υπουργοποίηση της κας Βούλτεψη, στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μιας και δηλώσεις της του τύπου <<δίπλα στους Ρωμά μένουν άνθρωποι>> μόνο σκέψεις γεννούν. Με τόση δημοκρατία ποια, είναι να μην αναρωτιέσαι, που πάμε; Και σε όλα αυτά ο κος Χατζηδάκης διαλύει την ΔΕΗ ακριβαίνοντας τα τιμολόγια, ενώ στο εκτός σχεδίου δόμησης χωροταξικό επιτρέπει την δόμηση σε μεγάλες τουριστικές μονάδες ενώ το απαγορεύει στην πλειοψηφία των Ελλήνων. ΨΕΜΑ ή ΑΛΗΘΕΙΑ; .

 

 

Ο κος Βρούτσης σαν υπουργός εργασίας, και με δήθεν προγράμματα κατάρτισης << Σκόλικ ελληκικού>>, καταργεί το οκτάωρο εργασίας, ενώ οι υπερωρίες των εργαζομένων θα δίνονται σαν ρεπό. Όσο για τους χιλιάδες συνταξιούχους (250.000) ακόμα περιμένουν να βγουν οι συντάξεις τους.  ΨΕΜΑ ή ΑΛΗΘΕΙΑ;.

 

 

Και το κερασάκι στην τούρτα η υπουργός πολιτισμού κα Μενδώνη μετά την τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης νομοθέτησε το δανεισμό αρχαιοτήτων σε άλλα κράτη για 50 χρόνια. ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ή ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ;.

 

 

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ευκαιρία, <<πανδημία>>, για τη σημερινή κυβέρνηση να εφαρμόζει πολιτικές που ούτε λίγο ούτε πολύ καταργούν δημοκρατικούς και εργασιακούς νόμους. Στην 18μηνη θητεία της, αντί για επενδύσεις, βιώνουμε απαγορεύσεις όπως πορείες, κατάργηση του ΑΣΕΠ. Αντί για περισσότερες προσλήψεις στο χώρο της υγείας, έχουμε προσλήψεις στα αστυνομικά τάγματα  καταστολής των πολιτών. Νοσοκομεία, όπως της Σαντορίνης, υποβαθμίζεται σε σημείο που, θέλεις δε θέλεις, αναρωτιέσαι: γιατί οι γιατροί του νοσοκομείου παραιτούνται; Τι φταίει; Τι ενέργειες έχουν γίνει για την αντικατάσταση και την πληρότητα των κενών θέσεων; Μήπως έχει αρχίσει η ανάποδη τροχιά του νοσοκομείου, ώστε η ιδιωτικοποιηση του να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία του νησιού;.

 

  Τι εξυπηρετεί σήμερα η εισαγγελική δίωξη των προηγούμενων Διοικητών και των προηγούμενων μελών του Δ.Σ. του Γ. Νοσοκομείου Θήρας; Την στιγμή που, καθ’ ομολογία των εργαζομένων, το κίνητρο αυτών των ανθρώπων ήταν να διευκολύνουν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους. Οι εμπορικοί σύλλογοι, ο ένας μετά τον άλλον, καταδικάζουν αυτό το άνοιγμα -κλείσε του λιανεμπορίου, που μόνο καταστροφή φέρνει μια και οι επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν τις βασικές τους υποχρεώσεις με κλειστές επιχειρήσεις.

 

 

 Ενώ τα μπουκωμένα ΜΜΕ δεν αναφέρονται καν στην οπισθοχώρηση στα κεκτημένα δικαιώματα των πολιτών. Θυμίζουν δεκαετίες του 1940 – 1950. 

 Φαίνεται ξεκάθαρα πόσο επίκαιρο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, <<ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ>>, όταν το βάρος πρέπει να πέσει στην ενίσχυση του ΕΣΥ των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας υγείας. Πόσο αναγκαία είναι:  

 

,,Στήριξη της εργασίας και όχι της αναστολής της. Καταβολή των μισθών των εργαζομένων στο 100%, με κάλυψη μεγάλου μέρους από το κράτος,  και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Στήριξη των επιχειρήσεων με ελάφρυνση ενός μεγάλου μέρους του μισθολογικού τους κόστους. Εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όσους αδυνατούν να βρουν δουλειά ή δεν έχουν εισόδημα, πχ εποχικά εργαζόμενοι, ιδίως στον τουρισμό, πολιτισμού, ΑΜΕΑ, και αυτοαπασχολούμενοι. Ειδικά μέτρα σε ευαίσθητους τομείς, επιχειρήσεων σε τουρισμό, εστίαση, πολιτισμό, μεταφορές.

Η συντονιστική επιτροπή

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΗΡΑΣ”. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *