Site icon Santonews

Σύντομος περίπλους των Κυκλάδων.

Της Γεωργίας Δίελα

“Κυριακή νωρίς το πρωί αναχωρεί το blue star 1 από Σαντορίνη για Πειραιά περνώντας από Ιο, Νάξο και Πάρο.

Κυριακή απόγευμα το ίδιο πλοίο κάνει την αντίστροφη διαδρομή.

Επέλεξα λοιπόν να ταξιδέψω αυτό το διπλό δρομολόγιο για οικογενειακούς λόγους και αποφάσισα αυτές τις 17 ώρες να τις εκμεταλλευτώ και να συνομιλήσω με τον κόσμο που ταξιδεύει.

Συνάντησα οικογένειες με μικρά παιδιά, παρέες νεαρών (μεγάλη κίνηση νεαρών παιδιών στο λιμάνι της Ίου ),ζευγάρια αλλά και γκρουπ που επέλεξαν να περάσουν περίπου 10 μέρες διάσπαρτα στην χώρα μας.

Συμπεράσματα:

• Επιλέγουν Παροναξία επειδή υπάρχουν περισσότερες επιλογές πλοίων/δρομολογίων.

• Η απόσταση από Πειραιά για μικρές Κυκλάδες είναι πιο κοντινή άρα γλιτώνουν χρόνο από μακρινούς προορισμούς

• Φθηνότερα ξενοδοχεία

• Περισσότερες παραλίες

• Μεγαλύτερο πολιτιστικό περιεχόμενο

Απέφυγαν να επιλέξουν την Σαντορίνη γιατί σύμφωνα με τα social και τις έρευνές τους:

1. Είναι ακριβότερα τα εισιτήρια

2. Είναι ακριβό το νησί στην διαμονή

3. Είναι ακριβό το νησί στην εστίαση (διαβάζοντας σχόλια σε σύγκριση με εστιατόρια των πιο μικρών και λιγότερο γνωστών νησιών)

4. Εχει πολύ κόσμο και δεν θα χαλαρώσουν στις διακοπές τους (λένε πως ψάχνουν μέρη που δεν θα τους θυμίζει κέντρο πόλης)

5. Πέρα από το ηλιοβασίλεμα και την καλντέρα με το ηφαίστειο δεν τους έρχεται στο νου κάτι άλλο ενδιαφέρον στο νησί μας.

Να σημειώσω ότι η πλειοψηφία των επισκεπτών ήταν ενήμερη για τις κατολισθήσεις της Θηρασιάς και αρκετοί είχαν καταλάβει ότι η Θηρασιά είναι στην Σαντορίνη πάνω.

Με την χρήση του διαδικτύου οι λέξεις overtourism (που δεν υπήρχε μέχρι πρότινος ούτε στα ελληνοαγγλικά λεξικά), overcrowding και squash, είναι αυτές που χαρακτηρίζουν το φετινό καλοκαίρι για την Σαντορίνη και την Μύκονο.

Όσο για την νεολαία που ταξιδεύει οι influencers φαίνεται να κάνουν καλά την δουλειά τους εφόσον επηρεάζουν όλο και περισσότερο τον κόσμο”.

Exit mobile version