Site icon Santonews

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

 

 

 

 

Ο Άγγελος Ρούσσος, διένυε την δεύτερη και ιδιαίτερα ταραγμένη θητεία του στο Δημαρχιακό θώκο. Ο Μιχάλης Ρούσσος, που υπήρξε πρώτος εκλεγμένος Έπαρχος Θήρας και κατόπιν ο πιο βραχύβιος Αντιδήμαρχος επί Δημαρχίας Αρτέμη Μητροπία (παύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε λίγες μέρες, παρ’ ότι μετά, αθωώθηκε πλήρως και σε όλα), απλά παρακολουθούσε τα πράγματα.

Κάποια στιγμή πλησίασε τον Άγγελο Ρούσσο. “Θέλεις να σε βοηθήσω;” τον ρώτησε. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τη βοήθεια. Τότε ο κ. Μ. Ρούσσος, ζήτησε δύο πράγματα: την δημιουργία ενός γραφείου για την έρευνα και προσέλκυση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και -άκουσον , άκουσον!- τη δημιουργία Νοσοκομείου.

“Μα Νοσοκομείο ρε Μιχάλη;. Θα τα καταφέρεις;”.

“Μου το δίνεις;.”.

“Μαζί σου και εν λευκώ. Κάνε ότι νομίζεις καλύτερο”.

Γρήγορα η υπόθεση Νοσοκομείο, απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του Μιχάλη Ρούσσου. Αφού ξεκίνησε ένα Μαραθώνιο, ανέκυψε το πρώτο εμπόδιο. Το Υπουργείο Υγείας, ήθελε οικόπεδο.

“Θα το αγοράσουμε”, είπε απτόητος ο Δήμαρχος. Μια κουβέντα ήταν αυτή. Η Νομοθεσία δεν επέτρεπε την αγορά οικοπέδων για τέτοιο σκοπό. Αδιέξοδο.

Τότε, η σκέψη στράφηκε προς την εκκλησία. Κι εκεί η υποδοχή από τον Ιεράρχη Θήρας κ. Επιφάνιο, ήταν συγκλονιστική. “ Να ψάξουμε να βρούμε κι εγώ θα το περάσω από την Ιερά Σύνοδο”, είπε.

Ο Μ. Ρούσσος, είχε ήδη όμως κάτι στο μυαλό του. Το χώρο δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο. Ανήκε, στη Γυναικεία Μονή Αγίου Νικολάου, στο Ημεροβίγλι. Ο Ιεράρχης, ανέλαβε να πείσει την Ηγουμένη. Δεν χρειάστηκε δεύτερη κουβέντα.

Το ερώτημα ήταν, “τι να κάνουμε εμείς για την Εκκλησία, που εκτός από το οικόπεδο του Κλειστού Γυμναστηρίου, έδινε ένα ακόμα “φιλέτο”, αξίας άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ;”.

Το “αντίδωρο” γρήγορα βρέθηκε. Μικρό, αλλά ουσιαστικό. Ο Δήμος θα αναλάμβανε τη συντήρηση των κελιών της μονής, που κατέρρεαν. Πάλι αδιέξοδο, όμως. Ο νόμος απαγόρευε και αυτή τη δαπάνη.

Πάλι το γινάτι του Μιχάλη Ρούσσου, μπροστά. “Θα τα βρώ εγώ τα λεφτά”. Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ώρες. Τηλεφωνήματα σε εύπορους Θηραίους και φίλους του νησιού, ΄έκκληση στον κόσμο. Μαζεύτηκαν 146.000 ευρώ. Σε χρόνο dt. Τόσο που απευθύνθηκε νέα έκκληση, να σταματήσουν οι δωρεές. Κάποιες προέρχονταν από ανθρώπους που μετά βίας, είχαν καθημερινό φαΐ στο τραπέζι τους.

Και στις 15 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, τελούσε τη λιτή δοξολογία των εγκαινίων, παρουσία του Πρωθυπουργού. Ο Μιχάλης και ο Άγγελος Ρούσσος, ήταν κάπου στο πλήθος.

Και το Νοσοκομείο, είναι γεγονός.

 

Save

Exit mobile version