ΣΥΝΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΖΛ “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ”

ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

Santorini_puzzleΑντί να ρίχνετε πασιέντζες ή να χαζεύετε σε τίτλους όπως “Ιπποκράτεια διατροφή που τα γιατρεύει όλα” (κάνει θραύση στους ευκολόπιστους, παρ’ ότι περιέχει είδη που ήρθαν στην Ευρώπη 2.000 χρόνια μετά τον Ιπποκράτη!) ή “Σοκ!!! βρέφος μιλάει αρχαία ελληνικά, με αιγυπτιακή προφορά” (αυτό είναι επινόηση της Santonews) μπορείτε να συνθέσετε ένα παζλ που υπάρχει δωρεάν στο διαδίκτυο από την ιστοσελίδα jigidi.com, που εξηγεί κιόλας, μερικά βασικά, αλλά πολύ κατατοπιστικά για τη Σαντορίνη:

“Η Σαντορίνη είναι ουσιαστικά ό, τι απομένει μετά από μία τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη που κατέστρεψε τις αρχαιότερους οικισμούς σε ένα πρώην ενιαίο νησί, και δημιούργησε τη σημερινή γεωλογική καλντέρα.[…]
Είναι το πιο ενεργό ηφαιστειακό κέντρο στο Νότιο Αιγαίο αν και ό, τι απομένει σήμερα είναι κυρίως μια γεμάτη με νερό καλντέρα. Το ηφαιστειακό τόξο είναι περίπου 500 χιλιόμετρα (310 μίλια) πολύ και 20 έως 40 χιλιόμετρα (12-25 μίλια) ευρέως. Η περιοχή έγινε για πρώτη φορά ηφαιστειακά ενεργή περίπου 3-4 εκατομμύρια χρόνια πριν, αν και η ηφαιστειότητα της Θήρας άρχισε περίπου 2 εκατομμύρια χρόνια πριν με την εξώθηση της δακιτικής (σ.Santonews. είναι ένα πυριγενές χαλαζιακό πέτρωμα) λάβας από κρατήρες γύρω από το Ακρωτήρι”.

H Η ΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

ΤΟ 96 ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΠΑΖΛ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *