Site icon Santonews

Συνέντευξη του Δημάρχου Θήρας στον Greek Reporter

  “Ο Δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Greek Reporter, παρουσίασε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση της αυξημένης τουριστικής πίεσης, ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει έντονα το νησί μας τα τελευταία χρόνια.
Η Σαντορίνη, ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, προσελκύει καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες, γεγονός που ασκεί πίεση στις υποδομές και την καθημερινότητα των κατοίκων.
Στο πλαίσιο των μέτρων που προτείνονται, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την επανενεργοποίηση του ψηφιακού συστήματος κατανομής θέσεων αγκυροβόλησης για τα κρουαζιερόπλοια (berth allocation), το οποίο θα επιτρέψει την καλύτερη διαχείριση των ροών των επισκεπτών. Επίσης, αναφέρθηκε στην πιθανή εφαρμογή τέλους πρόσβασης για τους ημερήσιους επισκέπτες, ένα μέτρο που στοχεύει στη μείωση της επιβάρυνσης από την υπερβολική επισκεψιμότητα.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε επίσης ότι η νέα στρατηγική δεν στοχεύει μόνο στη ρύθμιση του τουριστικού ρεύματος, αλλά και στη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαντορίνης.
“Η Σαντορίνη δεν είναι απλώς ένας τουριστικός προορισμός. Είναι ένα ζωντανό μουσείο, ένας τόπος που χρειάζεται προστασία για να παραμείνει αυθεντικός και βιώσιμος”, δήλωσε χαρακτηριστικά”.
Διαβάστε περισσότερα εδώ https://greekreporter.com/…/santorini-overtourism-control/
Exit mobile version