Site icon Santonews

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΓΩ ΓΩΝΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΗ;

 

 

«Στην  Έξω Γωνιά Θήρας σήμερα την 26 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 1900, κατόπιν της αριθ 17/22-3-2017 πρόσκλησης του Προέδρου της Τοπικής  Κοινότητας, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο τριών μελών υπήρξαν δύο παρόντες, συνεδρίασε δημόσια στην αίθουσα του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους το Τοπικό Συμβούλιο Έξω Γωνιάς Θήρας. Απουσίασε ο Σύμβουλος κ. Ρούσσος Γεώργιος.

Συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο       Ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου

  1. Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η επιδιόρθωση του πρώην κοινοτικού κτιρίου καθυστερεί επειδή η ΔΕΗ καθυστερεί την εξόφληση των δόσεων στον εργολάβο.

Μετά από διαλογική συζήτηση το Τοπικό Συμβούλιο διατυπώνει ομόφωνα την ανησυχία του για την καθυστέρηση που σημειώνεται και ζητάει την χωρίς άλλη αναβολή ολοκλήρωση του έργου.

  1. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ανέφερε τα ακόλουθα:

«Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου μας την 8-11-2016 (θέμα 2ο πρακτικού 6/2016) έγινε μνεία των παιδιών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το έτος 2013 και μετέπειτα. Λόγω ατελούς ενημέρωσής μου δεν ανέφερα την εισαγωγή κατά την υπόψη περίοδο της Χρήστου Ευαγγελίας, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (το έτος 2014). Αν και η ανωτέρω δεν διαμένει τώρα στο χωριό μας, την θεωρούμε ως συγχωριανή μας».

Μετά από διαλογική συζήτηση το Τοπικό Συμβούλιο συγχαίρει ομόφωνα την ως άνω.

ΘΕΜΑ 2ο   Πρόταση Πτωχοκομείου Θήρας για τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών.

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα έθεσε υπόψη του Συμβουλίου το από 5-11-2016 έγγραφο του Πτωχοκομείου Θήρας για τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στον κοινοτικό δρόμο από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους έως το Πτωχοκομείο. Όπως γνωρίζετε, στο δρόμο αυτό  δημιουργούνται προβλήματα στα διακινούμενα οχήματα εξ αιτίας των εναλλασσόμενων αντίρροπων  σε μικρή απόσταση στροφών που περιορίζουν την ορατότητα. Παράλληλα σε μήκος 150 περίπου μέτρων μετά τους κοινοτικούς ξενώνες προς το Πτωχοκομείο ο εν λόγω δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός και δεν επιτρέπει την παράλληλη και προς τις δύο κατευθύνσεις κίνηση έστω και μικρών Ι.Χ. Ε/Γ  οχημάτων. Εκτιμάται ότι το μέτρο αυτό εξυπηρετεί και τους κατοίκους της περιοχής.

Απαιτείται η εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών ώστε με τη διέλευση ενός οχήματος προς μία κατεύθυνση να ανάβει κόκκινο φανάρι από την άλλη πλευρά.

Το συνολικό κόστος των δύο συσκευών που απαιτούνται, σύμφωνα με πληροφόρηση από ένα προμηθευτή των ειδών αυτών (NEX SYSTEMS 210/5550219) , δεν υπερβαίνει τα χίλια ευρώ  ενώ θα απαιτηθεί και η σύνδεση τους με ηλεκτροφόρο καλώδιο, το οποίο κατά τη γνώμη μου πρέπει να αναρτηθεί επί των στύλων ηλεκτροφωτισμού μετά σχετική έγκριση της ΔΕΗ.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζεται ότι δεν υπάρχει αντίρρηση για την ικανοποίηση του αιτήματος. Απαιτείται όμως όπως το θέμα εξετασθεί και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου και ακολούθως ζητηθεί η συναίνεση της ΔΕΗ».

 

Exit mobile version