Site icon Santonews

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: “ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ”

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΤΩΣΟΥΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 

 

 

 

“Ανακοίνωση για τα νέα κυβερνητικά μέτρα

 

 

 

Οι εργαζόμενοι να μη ματώσουν εν μέσω πανδημίας!

Τα νέα μέτρα προστασίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων υπουργών της, είναι ανεπαρκή, αποτελούν ασπιρίνη στον πόνο εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων που μένουν χωρίς εισόδημα για δύο μήνες και αέρα κοπανιστό για τους εργαζόμενους που ήδη έχουν λάβει το χαρτί της απόλυσης ή εργάζονται πλέον με κάθε είδους ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

 

Η κυβέρνηση έχει καθολική ευθύνη για το κύμα απολύσεων που κατακλύζουν αρκετούς κλάδους καθώς όχι απλά καθυστέρησε να πάρει μέτρα προστασίας των εργαζομένων αλλά με την πρόταση της για ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις έδωσε το πράσινο φως στη μεγαλοεργοδοσία για να επιτεθεί και να επιδεινώσει τους όρους δουλειάς χιλιάδων εργαζόμενων.

 

 

 

 

Αν δεν υπάρξουν εντατικές και αυστηρές διαδικασίες που θα ελέγχουν κάθε είδους εργοδοτικές αυθαιρεσίες, αν σε αυτές τις συνθήκες η επιθεώρηση εργασίας κατεβάζει ρολά, τότε τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων αποτελούν ευχές και οι προειδοποιήσεις της κυβέρνησης προς την εργοδοσία, είναι κούφια λόγια.

 

 

 

 

 

Τέλος, σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στους εργαζομένους που επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τα μέτρα, με αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, με αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, να μη γίνουν τα «θύματα» σε συνθήκες πανδημίας.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6946382403, 6982275026

Email: syndikatotourismouthiras@gmail.com

 

Δε βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, την υγεία της οικογενείας μας, την δημόσια υγεία”.

Exit mobile version