Site icon Santonews

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΘΗΡΑΣ: “ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ”

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις  10.30πμ, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΗΡΩΝ

 

 

“Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30πμ στην πλατεία των Φηρών, σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του νησιού, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες και στη νεολαία που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια, που βλέπουν το  εισόδημά τους να ξεζουμίζεται, που παρακολουθούν με αποτροπιασμό τη βαρβαρότητα του άδικου πολέμου στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του σε όλους τους λαούς.

Στις 6 Απρίλη απεργούμε γιατί:

Δε δεχόμαστε να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαί! Δεν συναινούμε να πληρώνουμε τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία που γίνεται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των λαών. Μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στα πλαίσια του ανταγωνισμού με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή. Απορρίπτουμε την διαχρονική εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τώρα στον πόλεμο που γίνεται με την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων κάνοντας τη χώρα θύτη και το λαό μας θύμα. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε 4 δις ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, την αποστολή πολεμικού υλικού που εμπλέκουν κι άλλο τη χώρα στον πόλεμο την ίδια στιγμή που η φτώχεια μεγαλώνει, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα, τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης.

Δε δεχόμαστε να μας πιάνει η απελπισία όταν φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος. Να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε. Να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο. Να σκεφτόμαστε να μετακινήσουμε το αυτοκίνητό μας.

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των κυβερνητικών μέτρων που σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζουν καθώς εξαφανίζονται μπροστά στο μεγάλο κύμα της ακρίβειας. Με τον κατώτερο μεικτό μισθό στα 663 ευρώ και τον έναν στους τρεις εργαζόμενους με μισθό κάτω από τα 500 ευρώ οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό τη στιγμή που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η υποαπασχόληση.

Η επιτυχία της απεργίας είναι υπόθεση δικιά μας, όλων των εργαζομένων και μπορεί να στριμώξει την Κυβέρνηση και την εργοδοσία που προσπαθούν με τις παροχές-ψίχουλα αλλά και την επικοινωνιακή διαχείριση του πολέμου να μην εκφραστεί η εργατική – λαϊκή δυσαρέσκεια, να δημιουργούν κλίμα συναίνεσης, ότι τάχα μου όλοι θα συμβάλλουμε να βγούμε από τα δύσκολα, ότι τώρα δεν είναι η ώρα για απεργίες και άλλα.

Τώρα είναι η ώρα της μάχης! Δεν περιμένουμε κυβερνητικούς σωτήρες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής

Στις 6 Απρίλη απεργούμε και διεκδικούμε:

 

Απαιτούμε:

 

 

 

 

Exit mobile version