ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

                                                                                                                                                                               ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ                                       

 

 

“Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης και ο Δήμος Θήρας στα πλαίσια των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων σας προσκαλούν την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις 20:00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Ίδρυμα για να παρακολουθήσετε μία απολαυστική βραδιά με μουσική δωματίου.

Η Ελληνίδα πιανίστα Έλενα Χριστοδούλου συναντά επί σκηνής τον εξαιρετικό Ρουμάνο μουσικό, κλαρινετίστα Iulian Rusu (και καλλιτεχνικό διευθυντή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μπρασόβ), με τον οποίο θα παρουσιάσει ένα απαιτητικό και εντυπωσιακό πρόγραμμα.

Οι δύο μουσικοί θα ερμηνεύσουν σημαντικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου για κλαρινέτο και πιάνο, όπως η απαιτητική και αριστουργηματική Σονάτα για κλαρινέτο και πιάνο του Γάλλου συνθέτη Francis Poulenc, ένα έργο, το οποίο χαρακτηρίζεται από το έντονο πάθος, την τεχνική δεξιοτεχνία, αλλά και τον υπέρμετρο λυρισμό. Το μουσικό ταξίδι θα συνεχιστεί και θα μας μεταφέρει στον γερμανικό ρομαντισμό του συνθέτη R. Schumann – ο οποίος συγκαταλέγεται στις πλέον εμβληματικές φιγούρες της εποχής εκείνης – αλλά και στις μελωδίες του Carl Maria von Weber, στη δεξιοτεχνία του Ούγγρου Béla Kovács και του Ρουμάνου Vasile S. Jianu καθώς και σε γνωστές μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *