ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ-ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

 

 

“Συναυλία με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Λαυρεωτικής Ενότητας Κερατέας»

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης, ο Δήμος Θήρας και το Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη στα πλαίσια των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων σας προσκαλούν το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στο Μέγαρο Γκύζη στις 20:00 για να παρακολουθήσετε τη συναυλία με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Λαυρεωτικής ενότητας Κερατέας.

Η μικτή χορωδία ιδρύθηκε το 1990 από τον διακεκριμένο μαέστρο Ανδρέα Λαζάρου. Σύντομα, έγινε ένας ισχυρός πόλος έλξης για πολλούς ερασιτέχνες φίλους του χορωδιακού τραγουδιού και λίγο αργότερα απετέλεσε τον κύριο πρεσβευτή του μουσικού πολιτισμού της πόλης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι μέλος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος, αριθμεί πάνω από 80 συμμετοχές στα περισσότερα ελληνικά χορωδιακά φεστιβάλ, ενώ εκπροσώπησε την Ελλάδα πολλές φορές στην Ευρώπη αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές για την αισθητική απόδοση και την χορωδιακή τεχνική της.

Στο ρεπερτόριο της η χορωδία, αν και αποτελούμενη σχεδόν αποκλειστικά από ερασιτέχνες φίλους της μουσικής, με μόνο εφόδιο το μεράκι και το πηγαίο τους ταλέντο, έχει να επιδείξει μια ευρεία γκάμα από χορωδιακά τραγούδια, ξεκινώντας από την ευρωπαϊκή Αναγέννηση και το Βυζαντινό μέλος, τους μεγάλους Κλασσικούς και Ρομαντικούς συνθέτες, την ιταλική Όπερα και την ελληνική Οπερέτα, μέχρι την εκκλησιαστική τετράφωνη λειτουργική παράδοση των Πολυκράτη και Γλυκοφρύδη και φυσικά τους κυριότερους Έλληνες και ξένους συνθέτες του 20ου αιώνα.

Στο πιάνο συνοδεύει η Αλεξάνδρα Νικολίτση.

Την χορωδία διευθύνει ο Αναστάσιος Λαζάρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *