ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΗΡΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ- ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 

 

 

“Με την αρμόδια Αντιδήμαρχο σε θέματα δημόσιας υγείας, κυρία Σοφία Κίτσου, συναντήθηκε χθες ο επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας Νίκος Ζώρζος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νομικός Γεώργιος και Μηνάς Καφιέρης.  Μοναδικό αντικείμενο της συζήτησης που έγινε ήταν η πορεία της πανδημίας του Covid-19 στην Σαντορίνη υπό το πρίσμα της παραμονής της περιφερικής ενότητας Θήρας στο τρίτο επίπεδο στο χάρτη επιδημιολογικού κινδύνου (αυξημένης επιτήρησης) καθώς και της αναστολής λειτουργίας σχολικού τμήματος στο Καμάρι.

 

 

Ως προς το πρώτο, η κ. Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι η κατάταξη των Περιφερειών της χώρας σε κάποια από τις 4 κατηγορίες είναι ένα θέμα που δεν εξαρτάται μόνο από τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά από σύνθετους παράγοντες. Ως προς το κλείσιμο του σχολικού τμήματος, υπήρξε διαβεβαίωση ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και παρακολουθείται από τους αρμόδιους ενώ όλα τα τεστ που έγιναν για προληπτικούς λόγους ήταν αρνητικά. Τέλος, για σειρά άλλων σχετικών θεμάτων, η κ. Κίτσου μας παρέπεμψε στο Δήμαρχο και τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

 

 

Η παράταξη μας πιστεύει ότι η ενημέρωση της κοινωνίας είναι βασικό στοιχείο της επιτυχίας κάθε πολιτικής σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο. Ελλιπής ή αποσπασματική ενημέρωση, παραπληροφόρηση, αποσιώπηση στοιχείων, ωραιοποίηση ή δραματοποίηση της πραγματικής κατάστασης σε ό,τι αφορά την πανδημία μπορεί να οδηγούν σε ανεύθυνες συμπεριφορές τους πολίτες.

 

 

Από τον εφησυχασμό και την απροσεξία μέχρι το φόβο, την συνωμοσιολογία, την στοχοποίηση ανθρώπων και ομάδων ανθρώπων, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη διασπορά ψευδών. Δυστυχώς, στους προηγούμενους μήνες υπήρξαν και εδώ τέτοια φαινόμενα. Ακόμα και από εκεί που δεν το περιμέναμε. Η πανδημία δεν είναι πεδίο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Ωστόσο είναι πεδίο που η ειλικρινής επικοινωνία παίζει σπουδαίο ρόλο στην συνοχή της κοινωνίας και την προστασία του αγαθού της υγείας, προσωπικής και δημόσιας.

 

 

Με αυτά τα δεδομένα, η Θηραϊκή Πολιτεία ξεκίνησε σειρά ενημερωτικών επαφών με τους αρμόδιους. Μετά την κ. Κίτσου, σειρά έχει συνάντηση με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης. Τα θέματα που θα θέσουμε είναι η στελέχωση του Νοσοκομείου, η ασφάλεια του προσωπικού, η επάρκεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας. Σε ό,τι αφορά την πανδημία, μας ενδιαφέρει η δυνατότητα αντιμετώπισης των ασθενών καθώς και του ελέγχου των επαφών τους, όπου αυτό απαιτείται. Τις τελευταίες ημέρες, σχεδόν καθημερινά υπάρχουν αναφορές κρουσμάτων στην Π.Ε. Θήρας. Προφανώς απαιτείται ψυχραιμία, προσοχή και εγρήγορση από όλους μας.

 

Με την ευκαιρία, ευχόμαστε ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους συμπολίτες μας, υπομονή και δύναμη στις οικογένειες που δοκιμάζονται”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *