ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΗΝΙΟ

ΑΝΑΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΤΡΟΠΟΙ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

φωτό:neasantorinis.gr

φωτό:neasantorinis.gr

“Συνάντηση με τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κο Χρήστο Λαμπρίδη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Συνάντηση του Δημάρχου Θήρας κου Νικόλαου Ζώρζου με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κο Χρήστο Λαμπρίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας και είχε θέμα την αντιμετώπιση του οξύτατος προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι του Αθηνιού. Εκτός από το Δήμαρχο Θήρας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Λεονταρίτης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας κος Ηλίας Πελέκης, οι ειδικοί μελετητές κ.κ. Αντωνόπουλος και Φλώριας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση των εκτεταμένων ζημιών στο λιμάνι του Αθηνιού. Αναζητήθηκαν και συζητήθηκαν τρόποι άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ ζητήθηκε από το Υπουργείο να συντμηθούν οι χρόνοι ανάθεσης των μελετών έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο μέσα στην επερχόμενη χειμερινή περίοδο. Η μελέτη που έχει αναθέσει σε ειδικούς το Λιμενικό Ταμείο Θήρας από το φθινόπωρο του 2015 δεν μπορεί να καλύψει τις προκληθείσες από τη χειμερινή περίοδο ζημιές, καθώς χρειάζεται μεγαλύτερης έκτασης παρέμβαση.

Η δημοπράτηση του έργου επέκτασης και βελτίωσης του λιμένα Θήρας έγινε τον Μάρτιο του 2005, στις 17/12/10 το έργο περαιώθηκε ενώ η οριστική παραλαβή έγινε στις 05/09/2012 από την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση που ήταν υπεύθυνη για το έργο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ.Λεονταρίτης δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι θα συμβάλλει και αυτός καθοριστικά στην σύντμηση των χρόνων ανάθεσης της μελέτης και εκτέλεσης του έργου. Παράλληλα, τόσο του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Λιμενικό Ταμείο Θήρας βρίσκονται σε διαρκή επαφή για την άμεση περαίωση των διαδικασιών”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *