ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ Α.Τ ΘΗΡΑΣ

ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ, ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

  “Με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Παρουσία του Δημάρχου Θήρας, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας, ο κ. Λεονταρίτης έθεσε μετ’ επιτάσεως την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της σοβαρής υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, αλλά και για την ενίσχυση του συνόλου των αστυνομικών δυνάμεων σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, στα οποία – ειδικά κατά την θερινή περίοδο – αυξάνονται θεαματικά οι ανάγκες αστυνόμευσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων τόνισε στην κα Γεροβασίλη ότι τα νησιά μας έχουν καθιερωθεί διεθνώς ως ασφαλείς τουριστικοί προορισμοί, γι’ αυτό και κρίνεται επιτακτική η στελέχωση των κατά τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών, προκειμένου να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται με επιτυχία στα αυξημένα καθήκοντα τους και να εμπνέουν κλίμα ασφάλειας τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λεονταρίτης δεν παρέλειψε να εξάρει τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στα νησιά μας, επιτελώντας το δύσκολο καθήκον τους υπό αντίξοες – πολλές φορές – συνθήκες.

Υπενθύμισε, επίσης, την πρόσφατη απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να διαθέσει το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ για την ανανέωση του στόλου των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού της, για δράσεις οδικής ασφάλειας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναγνώρισε το γεγονός της σημαντικής έλλειψης προσωπικού στις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Κυκλάδων και δεσμεύτηκε για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης όσον το δυνατόν συντομότερα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *