ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Μ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΜΕ Μ.ΓΛΥΝΟ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

 

“Στην κοινή θλιβερή διαπίστωση ότι η Σαντορίνη έχει μείνει πολύ πίσω σε υποδομές και ανάπτυξη συμφώνησαν, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανόλης Ορφανός.

Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Γλυνού, συζήτησαν αρχικά τα όσα ο ίδιος διαπίστωσε κατά την επίσκεψη του στην Σαντορίνη με κορυφαίο θέμα την κατάρρευση του Λιμανιού και τις λύσεις που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν.

Ο κ. Ορφανός τον ενημέρωσε ότι η απόλυτη προτεραιότητα του είναι η άμεση μελέτη για νέο λιμάνι και οι ταχύτατες διαδικασίες για τη δημιουργία του.

Εκτενή αναφορά έγινε και για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και της ανυπαρξίας καταλυμάτων που δυσχεραίνουν και πολλές φορές καθιστούν αδύνατη την στελέχωση βασικών υπηρεσιών του νησιού.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος τον πληροφόρησε ότι στον Συνδυασμό του έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα στέγασης και για βραχυπρόθεσμες αλλά και για μακροπρόθεσμες μισθώσεις που θα δώσουν άμεση λύση.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης σημείωσε πάντως ότι η έλλειψη βασικών υποδομών και η οριακή λειτουργία τους έχουν καταστήσει το νησί «σε μια φούσκα που είναι έτοιμη να εκραγεί» και καθιστά το έργο της διάδοχης Δημοτικής Αρχής εξαιρετικά δύσκολο.

«Εμείς δεν φοβόμαστε τη δουλειά», σχολίασε ο κ. Ορφανός, «είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε και να πάρουμε άμεσες αποφάσεις. Έχουμε ρεαλιστικές προτάσεις και θα τις εφαρμόσουμε .»

Κατά την συνάντηση ο κ. Ορφανός ενημέρωσε ακόμη τον κ. Γλυνό και για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Μάινας, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αντώνης Χατζηϊωάννου και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Βενιανακης.

Τέλος ο κ. Γλυνός διαβεβαίωσε τον κ. Ορφανό ότι θα έχει στενή συνεργασία μαζί του για την επίλυση των προβλημάτων του νησιού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *