ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΚΕ ΘΗΡΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

“ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

 

 

 

 

“Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ με τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον διοικητικό διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, κκ Μαλαματένιο και Κατσούλη σχετικά με τη λειτουργία και τη στελέχωση του Νοσοκομείου.

 

 

Από την πλευρά του ΚΚΕ, τονίστηκε η πάγια θέση του Κόμματος για ποιοτικές, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους και ένταξη του Νοσοκομείου στο ΕΣΥ και ως εκ τούτου στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, αναδείχθηκαν τα παρακάτω ζητήματα που αποτελούν ώριμα αιτήματα του θηραϊκού λαού όσον αφορά το Νοσοκομείο και την Υγεία γενικότερα :

  1. Άμεση στελέχωση από μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και προσθήκη νευραλγικών τμημάτων (χειρουργικό, τεχνητό νεφρό, ψυχιατρικό, γαστρεντερολογικό).
  2. Αύξηση των παιδιάτρων, μαιευτήρων και μαιών, παθολόγων, ορθοπεδικών και γενικής ιατρικής και λειτουργία δωρεάν απογευματινών ιατρείων  για τους εργαζόμενους.
  3. Αναμόρφωση του κανονισμού εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας του νοσοκομείου και άμεση κάλυψη των νομικών κενών ώστε να τακτοποιηθούν ζητήματα που ταλαιπωρούν εργαζόμενους και ασθενείς (άδεια μητρότητας εργαζομένων, μεγάλες καθυστερήσεις σε εξετάσεις, συνταγογράφηση, παραπεμπτικά ειδικών εξετάσεων, δωρεάν απογευματινά ιατρεία κλπ)
  4. Σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας εξαιτίας του covid-19 και σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία ασθενών, όπως έχουν διαμορφωθεί οι κλίνες αρνητικής πίεσης, περιορίζουν σημαντικά τις κλίνες νοσηλείας γενικών και γυναικολογικών περιστατικών. Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να αναδιαμορφωθούν, ενισχυθούν με ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να τοποθετηθεί και δεύτερο isobox.
  5. Για τα περιφερειακά ιατρεία (Εμπορείου, Πύργου, Καμαρίου και Θηρασιάς), ζητήθηκε από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ να λειτουργούν καθημερινά με όλους τους γιατρούς,  όχι μόνο για συνταγογράφηση αλλά και για παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Από την εκπροσώπηση του νοσοκομείου δηλώθηκε ότι η αρμοδιότητα αυτή δεν ανήκει σε αυτούς.
  6. Δημιουργία σχολιατρικής ομάδας, ώστε να γίνονται ενημερώσεις και έλεγχοι στα σχολεία του νησιού και για τον covid-19 και για τις υπόλοιπες εποχικές ιογενείς λοιμώξεις.
  7. Για το θέμα της στέγασης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το ΚΚΕ επανέλαβε τη θέση που έχει διατυπώσει ήδη από την αρχή λειτουργίας του Νοσοκομείου και αφορά όλους του δημόσιους λειτουργούς.
  8. Απαιτούμε από τα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών , Οικονομικών Παιδείας να παρέμβουν και να επιχορηγήσουν τους δήμους με τα ανάλογα κονδύλια ώστε να στεγάσουν τους προσωπικό του Νοσοκομείου, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς σε κατάλληλες κατοικίες και να καλύψουν τη σίτιση και τη μετακίνησή τους. Ειδικότερα για τη Σαντορίνη, η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ανέγερση κατοικιών στα ήδη απαλλοτριωμένα οικόπεδα και κτίσματα του δημοσίου (σταύλοι Καμαρίου, απαλλοτριωμένες εκτάσεις, κλπ) ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στο Δήμο Θήρας να τις διαθέτει στους δημόσιους λειτουργούς που υπηρετούν στο νησί μας.

 

 

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Νοσοκομείου κατ΄αρχήν συμφώνησαν με τη θέση για δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους, σημείωσαν ότι γίνονται πολλές και σημαντικές προσπάθειες για τη στελέχωση και βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου κα κατάληξαν ότι δεν υπάρχει το «αυτοδιοίκητο» και όλες οι προτάσεις πρέπει να εγκρίνονται από το διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΜΥ και στη συνέχεια από το Υπουργείο Υγείας.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Σαντορίνης και της Θηρασιάς αλλά και συνολικά της Επαρχίας Θήρας να απαιτήσουν αγωνιστικά την στελέχωση και ανάπτυξη του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης και την ένταξή του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας  ώστε να εξασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *