ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ» ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ

 

 

 

ΚΤΕΛ

“Ο Δήμος Θήρας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο: «Ολοκληρωμένο Τηλεματικό Σύστημα Δημοτικών Συγκοινωνιών για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα» με την κωδική ονομασία ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος (Interreg) Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020.

Την Πέμπτη και Παρασκευή 25 & 26.10.2018 πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη η τρίτη συνεδρίαση μεταξύ των συμμετεχόντων του προγράμματος.

Στο έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, συμμετέχουν ο Δήμος Ρόδου (επικεφαλής δικαιούχος), ο Δήμος Θήρας, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού και το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Frederick, εκπρόσωποι των οποίων παρευρέθηκαν στην συνάντηση της Ρόδου.

Κατά την 3η συνάντηση των εταίρων του έργου οι εκπρόσωποι των φορέων αφού επικαιροποίησαν τον σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου, διατύπωσαν εκ νέου τους ειδικότερους στόχους του, οι οποίοι αφορούν όλες τις παραμέτρους που συνθέτουν ένα βιώσιμο και περιβαλλοντικά φιλικό σύστημα αστικών μεταφορών. Ένα σύστημα αστικών μεταφορών βασισμένο στην βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος, στην μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης μέσω της αύξησης χρήσης των ΜΜΜ, στην μείωση εκπομπών CO2 και λοιπών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στην βελτίωση της διοικητικής ικανότητας και τη μείωση του συνολικού κόστους διαχείρισης των συγκοινωνιακών υποδομών των περιοχών στόχου, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και της εμπειρίας των επισκεπτών από την καλύτερη και ακριβέστερη ενημέρωση αναφορικά με τα δρομολόγια των ΜΜΜ καθώς και στην μείωση του αριθμού των ατυχημάτων λόγω της μείωσης μετακινήσεων με ΙΧ.

Απώτερος στόχος των φορέων του έργου ΕΥΚΙΝΗΣΗ εκτός των άμεσων ωφελειών, είναι η διεύρυνση της συμμετοχής του σε διακρατικές δράσεις, η διάδραση και η ανταλλαγή καλών πρακτικών με άλλες περιοχές όμοιων ή διαφορετικών χαρακτηριστικών (νησιωτικές, ηπειρωτικές

ή μικτές περιοχές όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Κύπρος), και η καθιέρωσή τους ως αξιόπιστοι διακρατικοί εταίροι.

Τη δεύτερη μέρα της συνεδρίασης συμμετείχε και το ΚΤΕΛ Θήρας, καθώς ως φορέας υλοποίησης του αστικού μεταφορικού έργου συνεργάζεται με το Δήμο Θήρας για την ανάπτυξη τηλεματικών εφαρμογών στις στάσεις, τις λεγόμενες έξυπνες στάσεις.

Από το Δήμο Θήρας συμμετείχε στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος καθώς και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ. Λουκάς Μπελλώνιας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *