ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ

Στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη η Δήμαρχος Φολεγάνδρου κ. Ευθαλία Παπαδοπούλου

 

 

 

“Τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 5-11-2021, η Δήμαρχος Φολεγάνδρου κ. Ευθαλία Παπαδοπούλου.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα που αφορούν το νησί.

 

Δεδομένου ότι το έργο της επισκευής όλων των σχολείων έχει ήδη δρομολογηθεί, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 και γι’ αυτό το λόγο θα συνέλθει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου την Τρίτη 9-11-2021, προκειμένου να εγκρίνει τη μελέτη, τη Διακήρυξη και τα μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού για το έργο.

Αμέσως μετά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προβεί στη δημοπράτησή του εκπληρώνοντας τη δέσμευσή της προς τη νεολαία του νησιού.

 

Συζητήθηκε, επίσης και συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση και κατασκευή εκ μέρους της Περιφέρειας του δρόμου εξόδου από το λιμάνι του νησιού.

 

Τέλος, η κ. Δήμαρχος εξέφρασε προς την Περιφερειακή Αρχή, παρ’ ό, τι δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, την επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει το νησί ιατρείο, για να δοθεί λύση σε ένα μείζον πρόβλημα του νησιού και ζήτησε τη συνδρομή της. 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συμφωνώντας με το αίτημα της κ. Δημάρχου εκφράστηκε θετικά.

 

Ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε για τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στο νησί:

«Τα έργα στα μικρά νησιά για εμάς έχουν πολύ μεγάλη αξία.

Στη Φολέγανδρο επισκευάζουμε τα σχολικά συγκροτήματα, θα αναλάβουμε την κατασκευή του γηπέδου (5Χ5), θα βελτιώσουμε τον δρόμο στο λιμάνι του νησιού και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το νησί να αποκτήσει ένα σύγχρονο ιατρείο.

Όλα αυτά τα έργα δεν είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά θα τα ολοκληρώσουμε με πολλή αγάπη για τους συμπατριώτες μας, συναισθανόμενοι πλήρως το δικαίωμά τους για καλύτερη ποιότητα ζωής».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *