Site icon Santonews

Συναντηση Δημάρχου Σικίνου με τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής

Πολλά και σημαντικά θέματα στο επίκεντρο

  Καταρχάς συζητήσαμε την πορεία και την εξέλιξη του έργου συντήρησης , επέκτασης του λιμένα Σικίνου.
Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής,στο οποίο έχει γίνει πολύ δουλειά (μελέτες,εγκρίσεις από φορείς κτλ,,)και είμαστε σε τροχιά υλοποίησης..
  Επόμενο θέμα αφορούσε την χρηματοδότηση νέου έργου που περιλαμβάνει ανάπλαση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι και νέο φωτισμό.
Επίσης συζητήθηκε η αύξηση του ενεργειακού κόστους,(αναλώσιμα αφαλατώσεων, λογαριασμοί ρεύματος κτλ)καθώς και τρόποι αντιμετώπισης έτσι ώστε σε καμία περίπτωση, να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οι συμπολίτες μας.
  Και βέβαια με την ευκαιρία της συνάντησης μας μετέφερα ακόμα μια φορά , το λογικό και δίκαιο αίτημα μας ,που αφορά την αλλαγή της ώρας αναχώρησης του πλοίου από τον Πειραιά σε κάποια από τα δρομολόγια έτσι ώστε να μην φτάνει στο λιμάνι δύο με τρεις τα ξημερώματα αλλά νωρίτερα έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ίου σε πιο ανθρώπινες , κατάλληλες ώρες.
Προτεινόμενη ώρα αναχώρησης από Πειραιά 7 έως 10 π.μ.
  Ακόμη τέθηκε το θέμα της ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας και της όσο πιο άμεσης επίλυσης του.
Παράλληλα ζητήσαμε και πάλι να προσεγγίζουν το λιμάνι μας τους θερινούς μήνες και γρήγορα πλοία ,όπου τα δρομολόγια τόσο των ταχύπλοων όσο και των συμβατικών να είναι αναρτημένα και γνωστά στους πολίτες, επισκέπτες αρκετά πιο νωρίς ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν τις μετακινήσεις τους”.
Exit mobile version