ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΗΡΑΣ”

Η ΔΡΑΣΗ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

H Δημοτική Σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κ. Μαρία Αργυρού.

H Δημοτική Σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Μαρία Αργυρού.

“Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση όσων συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» που πήρε μέρος στις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέλεξε τη Μαρία Αργυρού στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας και τον Βαγγέλη Σιγάλα και την Μαρία Χατζηγιάννη από τη Ρόδο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου.

Οι συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν οι δημότες και δρα η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» – τόσο στο Δήμο Θήρας όσο και στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου», είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και δύσκολες: η άναρχη ανάπτυξη του τουρισμού από τη μια και η σκληρή πολιτική λιτότητας και κατάργησης δικαιωμάτων που εφαρμόζουν τα τρία μνημόνια από την άλλη. Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, οι διεκδικήσεις καταλήγουν να γίνονται ακόμα και για τα αυτονόητα που οφείλουν οι δήμοι να παρέχουν στους δημότες (καθαριότητα, νερό, σχολικά κτήρια, παιδικοί σταθμοί).

Στο χώρο της τοπικής διοίκησης και ειδικά στο Δήμο Θήρας, και η δημοτική αρχή και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα τον «Καλλικράτη» και τις επόμενες ακόμα πιο αντιλαϊκές αλλαγές του εκ των προτέρων. Μόνο η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας» έχει επιλέξει το δρόμο της αγωνιστικής στάσης για τη βελτίωση της ζωής των δημοτών, για την άμεση επίλυση των προβλημάτων με διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο.

Οι ξεκάθαρες θέσεις, η μελέτη των προβλημάτων και η επεξεργασία των λύσεων που προτείνονται, η διαρκής επαφή με τους δημότες των δύο νησιών μας είναι αυτά που ενδιαφέρουν πρωταρχικά τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Κατά γενική ομολογία, η στάση και οι ενέργειες της παράταξης, όλο αυτό το διάστημα, κρίθηκαν ιδιαίτερα θετικές αφού οδήγησαν στην ανάδειξη πολλών και σημαντικών θεμάτων για το δήμο και τους δημότες προτείνοντας πάντα λύσεις με μοναδικό γνώμονα το κοινό συμφέρον των δημοτών αλλά και τη στήριξη αδύναμων και ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας.

Το γεγονός δε, ότι εκπροσωπούμαστε στο δημοτικό συμβούλιο μόνο από την επικεφαλής της παράταξης Μαρία Αργυρού, καθιστά την παραπάνω προσπάθεια ιδιαίτερα δύσκολη και σαφώς περιορίζει τη δυνατότητα παρέμβασης της παράταξης εντός των διαδικασιών του δημοτικού συμβουλίου.

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε απολογισμός της δράσης της παράταξης μέχρι τώρα. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Αναφέρθηκαν θέματα που απασχολούν όλα τα χωριά των δύο νησιών.

Τέλος, έγιναν προτάσεις για την εξεύρεση λύσεων και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών αλλά και για τη βελτίωση τόσο της λειτουργίας της παράταξης όσο και της προετοιμασίας για τα συμβούλια.

Έγινε τέλος ένας βασικός προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο και τονίστηκε η ανάγκη για τη συνέχιση και εντατικοποίηση των προσπαθειών των μελών της δημοτικής παράταξης ώστε να γίνονται όλοι κοινωνοί των προβλημάτων των δημοτών και πρωτοπόροι στην ανάδειξη και επίλυση τους.

Τα μέλη της δημοτικής παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης και η επικεφαλής Μαρία Αργυρού εύχονται στους συμπολίτες μας καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία για όλους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *