ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΡΜΟΥ ΦΗΡΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ, ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ
 
 
 
 
“Γνωρίζοντας ήδη τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί προκειμένου να μπορέσει το νησί μας να υποδεχτεί κόσμο το 2021, σας υπενθυμίζουμε τις κινήσεις μας ( με έγγραφα και πρωτόκολλα) στα οποία δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση εγγράφως από πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

 

 

  “Σας τα αναφέρουμε, εν συντομία, για άλλη μια φορά.
< >Το από 13/1/21 έγγραφο με αρ. πρωτ.-284- με τα αυτονόητα για το λιμάνι μας.Το από 18/1/21 έγγραφο με αρ.πρωτ. -430- για πλήρη εποπτεία του Δήμου μας σε θέματα του λιμανιού μας (Όρμος Φηρών)Το από 25/1/21 έγγραφο με αρ.πρωτ. -88- στο Λιμενικό Ταμείο Θήρας επί των ίδιων θεμάτωνΤο από 25/1/21 έγγραφο με αρ.πρωτ. -1223- και αρ. πρωτ. -153- στο Λιμενικό Ταμείο Θήρας το οποίο αφορά την άφιξη των κρουαζιερόπλοιων και την αποβίβαση/επιβίβαση των επιβατών.

  Με μεγάλη μας έκπληξη/ λύπη σας ακούσαμε στην τελευταία σας συνέντευξη Παρασκευή 12 Φεβρουάριου στο κανάλι volcano να αναγγέλετε την άφιξη των κρουαζιερόπλοιων με βάση τους κανόνες που επιβάλλουν οι εταιρίες για τους προορισμούς τους ( π.χ. αποβίβαση μόνο των πληρωμένων εκδρομών, το οποίο συνεπάγεται μόνο το λιμάνι του Αθηνιού και συγκεκριμένων περιοχών του νησιού)

 

  Ξεχάσατε μάλλον ότι Τελωνειακή έδρα στη Σαντορίνη μας έχει μόνο ο τουριστικός λιμένας Όρμου Φηρών κάτι το οποίο ισχυροποιήσαμε με το έγγραφο μας και αρ.πρωτ. – 27- στον Διευθυντή του Τελωνείου μας.

 

  Ξεχάσατε να αναφερθείτε στην αποβίβαση από τον Όρμο Φηρών που συνεπάγεται την είσπραξη και μη εσόδων για το νησί μας μέσω του Τελεφερίκ.
Ξεχάσατε τους Ημιονηγούς μας.
Ξεχάσατε τους επαγγελματίες οδηγούς κάθε είδους μεταφοράς (TAXI, ΚΤΕΛ, Ιδιωτικά βανάκια)
Ξεχάσατε τους συνοδούς / ξεναγούς
Ξεχάσατε τους επαγγελματίες του Όρμου Φηρών και της Πρωτεύουσας μας.

 

  Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει ήδη φάκελος από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας με ίδιο πρωτόκολλο ασφαλείας Αθηνιού-Όρμου Φηρών κατατεθειμένο στις αρμόδιες εταιρίες.
Εν κατακλείδι, η ερώτησή μας είναι η εξής:
Θέλετε κύριε Δήμαρχε τα συμφέροντα όλων των επαγγελματιών του νησιού μας ή των λίγων και ισχυρών;
Αναμένουμε κινήσεις σας που θα αποδεικνύουν ότι τις αποφάσεις για το νησί μας τις λαμβάνετε εσείς και όχι οι εταιρίες ( π.χ. Δήμαρχός Πύργου Ηλείας, Μάρτιος 2020 δεδικασμένο γεγονός στο λιμάνι του Κατάκολου).

Με εκτίμηση,

Ο Προσωρινός Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *