Συλλογή δειγμάτων ξενικών ειδών από την Dive in Action

Στα πλαίσια της παρατήρησης των βυθών της Σαντορίνης και σε συνεργασία με το ελπιδοφόρο πρόγραμμα “Φα’ το πριν σε φάει” της iSea, που αφορά στη μελέτη των θαλάσσιων εισβολέων που θεωρούνται χωροκατακτητικά (εισβολικά) είδη και προκαλούν σημαντικά οικολογικά προβλήματα, συλλέχθηκαν και παραδόθηκαν τα πρώτα δείγματα ξενικών ειδών.

Τα δείγματα συλλέχθηκαν στη Σαντορίνη από το Santorini Active Volcanic Environment με τη βοήθεια των αλιέων που ενημέρωσαν για την αλίευση τους και παραδόθηκαν για βιολογική μελέτη και καταγραφή τους. Παράμετρος του προγράμματος είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων στοιχείων για την οικολογία των συγκεκριμένων εισβολέων, ώστε να εξαχθούν ικανά συμπεράσματα για την περαιτέρω αντιμετώπιση ενδεχόμενων οικολογικών επιπτώσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Φά’ το πριν τα φάει” , που χρηματοδοτείται από το Cyclades Preservation Fund, έχουν οριστεί εκπρόσωποι σε δέκα νησιά των Κυκλάδων, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το απαραίτητο ενημερωτικό υλικό και εξοπλισμό δειγματοληψίας, ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να παραδώσουν άτομα ξενικών ή σπάνιων ειδών και να συμβάλουν στη μελέτη της εξάπλωσης και της οικολογίας τους.

08/08/2019
“Dive In Action”
Santorini Active Volcanic Environment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *