Site icon Santonews

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

 

 

“Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Σαντορίνης, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες, στις γυναίκες και στη νεολαία που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια με ξεζουμισμένο εισόδημα, σε συγκέντρωση στη πλατεία της Μεσαριάς, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 17:00.

 

 

Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα, σε μια σειρά κλάδους (ΛΑΡΚΟ, COSCO, εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό, αγρότες, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στο δήμο, οικοδόμοι), για την προστασία της υγείας, της ζωής μας και της λαϊκής περιουσίας, του εισοδήματος μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Είναι ανάγκη οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε, σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

 

 

  Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

 

 

Είναι επιτακτική ανάγκη παντού, στα σωματεία, στους μαζικούς φορείς, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, στις γειτονιές να συζητηθεί και να ξεδιπλωθεί ένα σχέδιο δράσης και συντονισμού του αγωνιστικού μας βηματισμού.

 

 

  Αντικειμενικά, στην αυριανή συγκέντρωση στο επίκεντρο θα είναι και οι εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ- ΕΕ- Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο, για το ποιος θα έχει μεγαλύτερο έλεγχο στην παραγωγή και μεταφορά ενέργειας, ποια ιμπεριαλιστικά κράτη και οργανισμοί θα αποκτήσουν το πάνω χέρι για λογαριασμό των μονοπωλίων που αρπάζουν τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη σε κάθε περιοχή. Η πολεμική αντιπαράθεση στην Ουκρανία όμως δεν αφορά μόνο τους δυο λαούς. Αφορά όλους τους λαούς, την εργατική τάξη όλου του κόσμου.

 

Τα διλήμματα που βάζουν οι εκμεταλλευτές μας για να συνταχτούμε πότε με τον έναν και πότε με τον άλλο πόλο όχι μόνο δεν λύνουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την ακρίβεια και την πανδημία, αλλά τα μεγεθύνουν. Ο λαός μας μετρά πανάκριβα τις αρνητικές συνέπειες από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αέριου, και ο κίνδυνος να εκτιναχτούν οι τιμές στο ρεύμα και στα καύσιμα είναι πολύ μεγάλος.

 

 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

 

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

 

 

 

 

Το Σαββάτο 26 Φλεβάρη, στις 17:00, να μη λείψει κανείς.

Όλοι στην πλατεία Μεσαριάς για να διαδηλώσουμε, διεκδικώντας:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΓΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ”

Exit mobile version