Site icon Santonews

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΣΕ ΦΗΡΑ-ΟΙΑ-ΕΜΠΟΡΕΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

“Ο Δήμος Θήρας προχώρησε στην προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων συστημάτων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης και υπόγειων συστημάτων κάδων αποθήκευσης απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν:

Τα συστήματα τοποθετήθηκαν στο Εμπορείο (πλησίον ψαραγοράς) και στην Οία (πριν την είσοδο της πλατείας).

Τα τέσσερα (4) στον αριθμό αυτά συστήματα τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του αστικού ιστού του Δήμου μας, έχουν τεθεί σε λειτουργία, αδειάζουν με τα συμβατικά απορριμματοφόρα και μπορούν να πλυθούν και να καθαριστούν όπως οι κλασσικοί κάδοι.

Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση αυτού του συστήματος είναι:

Αυτά τα βυθιζόμενα συστήματα φέρουν κατάλληλου τύπου κατασκευή και θα χρησιμοποιηθούν για αποκομιδή απορριμμάτων, με προσδοκώμενο οικονομικό όφελος για τον Δήμο πάνω από 65%.

Το όλο έργο υλοποιήθηκε μετά την ένταξή του στο πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου Έτη 2019 – 2020 Άξονας Προτεραιότητας (Α.Π.1) – Αστική Αναζωογόνηση 2020», με  προϋπολογισμό συνολικού ποσού 217.000,00 € συμπ/νου ΦΠΑ 24%.

Με προσήλωση στον αρχικό σχεδιασμό και όλες τις απαιτούμενες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Θήρας, η Σαντορίνη ευπρεπίζεται, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά προγράμματα και χρησιμοποιώντας  την τεχνολογία, ενώ ο στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να τοποθετηθούν συστήματα υπογειοποιημένων κάδων σε όλο το νησί.

Exit mobile version