ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΜΕΝΗ

 

ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΘΗΡΑ ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

 

 

 

 

“Ολοκλήρωση εργασιών συντηρήσεως προβλήτα από/επιβίβασης επισκεπτών στον όρμο Ερινιά νήσου Νέας Καμένης Θήρας

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες στο χώρο των τουριστικών εκδρομών ότι η δημοτική επιχείρηση ολοκλήρωσε εργασίες και παρεμβάσεις συντήρησης, βελτίωσης και αισθητικής αναβάθμισης του υφιστάμενου προβλήτα που χρησιμοποιούν τα σκάφη εκδρομών για την αποβίβαση και επιβίβαση επισκεπτών στον όρμο Ερινιά νήσου Νέας Καμένης Θήρας (ηφαίστειο).

Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν περιέλαβαν εργασίες αντικατάστασης του παλαιού δαπέδου του προβλήτα με νέο deck από σκληρή εμποτισμένη ξυλεία ανώτερης αισθητικής αλλά και αντοχής στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο ηφαίστειο (ηλιακή ακτινοβολία, υγρασία, αλατότητα). Επιπλέον, στον προβλήτα τοποθετήθηκαν ξύλινα κιγκλιδώματα για τη βελτίωση της ασφάλειας και τη διευκόλυνση στην κίνηση των επιβατών ενώ παρεμβάσεις συντήρησης έγιναν και στον μεταλλικό σκελετό έδρασης του δαπέδου. Στο ίδιο πλαίσιο, ολοκληρώθηκαν και αρκετές εργασίες ευπρεπισμού της υπαίθριας, μη μόνιμης υποδομής για την υποδοχή, αναμονή και εξυπηρέτηση των επισκεπτών του ηφαιστείου. Ενδεικτικά αναφέρουμε την αποκατάσταση φυσικών φθορών και την βαφή των σκιάστρων πλησίον του προβλήτα, τις νέες επιγραφές σήμανσης που τοποθετήθηκαν στην περιπατητική διαδρομή καθώς και τις χειροποίητες ομπρέλες σκίασης με ξύλινα καθίσματα ανάπαυσης που επίσης προστέθηκαν κατά μήκος του μονοπατιού.

Σημειώνεται ότι κύριο μέλημά μας υπήρξε η βελτίωση της εικόνας και των συνθηκών εξυπηρέτησης των επισκεπτών του χώρου με την ταυτόχρονη προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της ηφαιστειακής νήσου. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιήθηκαν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον ενώ όλες οι παρεμβάσεις έγιναν με απόλυτο σεβασμό στο τοπίο και τον χαρακτήρα του περιβάλλοντα χώρου.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επαγγελματίες – ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών για τη συμβολή και την κατανόηση που επέδειξαν κατά το διάστημα υλοποίησης των εργασιών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *