Site icon Santonews

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ

“ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΡΑΓΕΙΓΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΟΝΕΙΡΑ”

 

 

 

 

“ Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων 2017

Η ΕΛΜΕ Θήρας επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στους μαθητές του νησιού μας που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2017 και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Στους μαθητές του ΓΕΛ ,πρωινού και Εσπερινού ΕΠΑΛ ευχόμαστε καλή πρόοδο στη ζωή τους, να χαρούν την επιτυχία τους και να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, ώστε να καταστούν πολύτιμα και δημιουργικά μέλη της κοινωνίας.

Ιδιαίτερα θα πρέπει να συγχαρούμε τους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Θήρας, οι οποίοι σε δύσκολες συνθήκες , χωρίς τη δυνατότητα πληρωμής διδάκτρων σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, αλλά με απαράμιλλη θέληση, ψυχική δύναμη και επιμονή οδηγήθηκαν σε αυτή την επιτυχία! Ας γίνουν το ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ σε όσους έχουν ανάλογα όνειρα και επιθυμίες!

Θέλουμε όμως να απευθυνθούμε και σε όσους μαθητές μας, παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή και να τους προτείνουμε να αναζητήσουν με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους νέους εποικοδομητικούς στόχους και προκλήσεις σε άλλους τομείς της ζωής τους. Εξάλλου, οι Πανελλαδικές εξετάσεις και η επιτυχία σε αυτές δεν αποτελούν μονόδρομο για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά τους και η κοινωνική τους πρόοδος.

Στο δύσκολο αυτόν αγώνα της προετοιμασίας για τις εξετάσεις θα πρέπει να συγχαρούμε και τους γονείς, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών τους με τις ίδιες αγωνίες και ελπίδες. Φυσικά, δε πρέπει να ξεχάσουμε και τους συναδέρφους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι χωρίς να υπολογίζουν κόπο ήταν συνοδοιπόροι των μαθητών και τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των στόχων τους.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη από ένα δημόσιο σχολείο που να αγκαλιάζει όλους τους μαθητές χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ένα δημοκρατικό σχολείο ως ανοιχτό χώρο πολύπλευρης καλλιέργειας που θα προετοιμάζει ενεργούς, δημοκρατικούς και με κριτική στάση πολίτες.

Η ΕΛΜΕ Θήρας υπόσχεται σε όλους τους μαθητές μας πως θα συνεχίσει να παλεύει για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που αντισταθμίζει τις κοινωνικές ανισότητες και παρέχει στους μαθητές εκείνα τα εφόδια που θα τους κάνουν ολοκληρωμένους πολίτες”.

Exit mobile version