ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΩΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ

 

 

 

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΘΗΡΑΣ

«Μια ιστορική φωτογραφία από μία ιστορική μέρα για τη Σαντορίνη»

Ήταν 17 Δεκεμβρίου του 2019 όταν πραγματοποιήθηκε η 1η  Διυπουργική Επιτροπή με θέμα το Στρατηγικό Σχέδιο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη της Σαντορίνης.

Ήταν η πρώτη κορύφωση μιας διαδικασίας που ξεκίνησε από το Αναπτυξιακό Σχέδιο που είχαμε ήδη εκπονήσει ως νέα Δημοτική Αρχή και για το οποίο έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, συνεργάστηκε μαζί μας για την οριστικοποίηση του Ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου που θα αφορούσε στο βιώσιμο αναπτυξιακό μέλλον της Σαντορίνης.

Ήταν μια διήμερη συνάντηση εργασίας, που έγινε χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς δημοσιότητα, την οποία συγκάλεσε και συντόνισε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Άκης Σκέρτσος και η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση που απηύθυνε στους συμμετέχοντες, η κα Βίκυ Λοΐζου, Γενική Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, η οποία στη συνέχεια είχε την ευθύνη της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του Σχεδίου και το έργο του συντονισμού των Γενικών Γραμματέων των συναρμοδίων για το Σχέδιο Υπουργείων.

Της συνάντησης είχαν προηγηθεί τρεις και πλέον μήνες, όπου σε καθημερινή σχεδόν βάση πραγματοποιούσα επαφές με την Πολιτική Ηγεσία όλων των Υπουργείων προκειμένου να συμφωνήσουμε  τις δράσεις, τα έργα και τις ενέργειες που θα περιελάμβανε το Στρατηγικό Σχέδιο.

Τρεις και πλέον μήνες συστηματικής και επίμονης προσπάθειας, με συνεχή παρουσία μου στην Αθήνα προκειμένου να κατανεμηθούν αρμοδιότητες και να οριστικοποιηθεί αυτό το σχέδιο-πιλότος που αφορούσε στην ολιστική διαχείριση ενός κορυφαίου τουριστικού προορισμού, όπως η Σαντορίνη.

Η Δημιουργική Συνάντηση της 17η Δεκεμβρίου του 2019 ήταν η αφετηρία ενός κοπιαστικού, αλλά ωραίου Μαραθωνίου που θα διαρκέσει έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου.

Ήδη από τότε μέχρι σήμερα -παρά τις δυσκολίες που προέκυψε κυρίως από την πανδημία του covid-19- πολλά από τα έργα του Σχεδίου έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση και αρκετά έχουν δρομολογηθεί.

Με την συστηματική δουλειά και την παραγωγική συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, των συλλογικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, η Σαντορίνη κερδίζει συνεχώς αξιοπιστία και κύρος και οικοδομεί σταθερά ένα βιώσιμο μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι, πιο αποτελεσματικοί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *