“ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ” ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΛΑΚΗ- ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

 

 

“Πολλαπλά ερωτήματα προκύπτουν από τις δύο πρόσφατες εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας όπου «παγώνουν» τις προσλήψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, παρά το γεγονός ότι οι προσλήψεις του Γ.Ν.Θ. για τη στελέχωση του Νοσοκομείου με προσωπικό αορίστου χρόνου 158 εργαζομένων είχαν προκηρυχθεί με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ από τον Σεπτέμβριο του 2018 και αναμενόταν να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2019.

Μάλιστα εκτός από τις προσλήψεις που ήταν και είναι  σε αναμονή,  ώστε να ενισχύσουν τη λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης, στον «αέρα» φαίνεται να βρίσκονται και οι εργαζόμενοι των κατηγοριών πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης καθώς είναι ακόμα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες είχαν παραταθεί με διάταξη τον Ιούνιο του 2018. Και όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου όπου οι ανάγκες στη Σαντορίνη είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Ήδη το πεντάμηνο του 2019, όπου δεν βρισκόμαστε στην αιχμή της τουριστικής κίνησης, στο Γ.Ν.Θ. προσήλθαν συνολικά 27.346 ασθενείς, εκ των οποίων αντίστοιχα 10.790 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 160 χειρουργικές επεμβάσεις στο άσηπτο χειρουργείο και 52 τοκετοί.

Στο τμήμα Αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκαν 670 προμεταγγισιακοί έλεγχοι και 379 μεταγγίσεις μονάδων αίματος. Στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας αναισθησιολόγος, ο οποίος έχει αιτηθεί άδεια εντός του Αυγούστου και ο συνδυασμός των εγκυκλίων με την παρ. 4 του αρ. 64 του Ν. 4368/16 καθιστά αδύνατη την αναπλήρωσή του. Επίσης στις ειδικότητες Ορθοπεδικής και Ακτινοδιαγνωστικής υπηρετούν 2 ιατροί, ενώ στους πίνακες του Διαγωνισμού 1/2018 υπάρχουν επιτυχόντες οι οποίοι θα στελεχώσουν τις δύο ειδικότητες.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Πότε αναμένεται να ξεπαγώσουν οι υπηρεσιακές μεταβολές και οι προσλήψεις, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι πολύ οξυμένες ανάγκες του νοσοκομείου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Νίκος Συρμαλένιος

Παύλος Πολάκης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *