ΣΤΟ BLUE STAR DELOS Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΑΠΛΟΥΣ ΤΟΥ 2016

ΔΙΠΛΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΓΟΥΡΙ

 

 

BLUE STAR DELOSΤο Blue Star Delos»που εκτελούσε το δρομολόγιο Θήρα, Νάξο και Πάρο, ήταν το πρώτο πλοίο που κατέπλευσε για το 2016  στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό το ταξίδι ήταν διπλά γουρλίδικο, αφού μέσα στο σκάφος γεννήθηκε και το πρώτο μωρό της χρονιάς, από επίτοκο που είχε επιβιβαστεί με τη συνοδεία 2 γιατρών από την Πάρο. Ο  πλοίαρχος του “Blue Star Delos” Κυριάκος Χωριανόπουλος, δήλωσε στο «Protothema.gr»:

«Τα συναισθήματά μας είναι πολύ ευχάριστα. Η μπέμπα που ήρθε στον κόσμο ενώ ήμασταν εν πλω μας έφερε γούρι»

 

 

Αναδημοσιεύουμε από το παριανό ιστολόγιο http://dimokratikiparos.blogspot.gr το ιστορικό του τοκετού που πραγματοποιήθηκε εν πλω:

 

 

«Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ 2016: ΕΥΓΕ ΣΤΙΣ Κ. ΚΑΡΑΣΑΝΤΕ ΚΑΙ ΦΑΚΑΛΟΥ!

 

 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς μία επίτοκος προσήλθε στο ΚΥ Πάρου. Παρότι οι ιατροί είχαν συστήσει διαμονή κοντά στην Μαιευτική κλινική αναφοράς, επειδή η ημερομηνία του τοκετού πλησίαζε ενώ το ΚΥ δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένο να διεκπεραιώνει τοκετούς, η ίδια επέλεξε να παραμείνει στην Πάρο. Ο εφημερεύων Ιατρός  Γενικής Ιατρικής του ΚΥ  Πάρου κ. Χιωτάκης, διαπίστωσε ότι η γυναίκα βρισκόταν στα προκαταρτικά στάδια τοκετού, το ΕΚΑΒ όμως αδυνατούσε να την διακομίσει με οποιοδήποτε μέσο λόγω καιρού. Το μόνο διαθέσιμο μέσο ήταν το καράβι Blue Star Delos το οποίο εισερχόταν στο Λιμάνι της Παροικίας.

 

Οι αγροτικοί ιατροί του ΚΥ Πάρου κυρίες Καρασαντέ και Φακάλου, παρά την ιδιαιτερότητα της ημέρας και ότι δεν εφημέρευαν, αποφάσισαν με προθυμία να συνοδέψουν την επίτοκο στο καράβι, αφού πήραν μαζί τους όλον τον ιατρικό εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρειαστεί στην περίπτωση που ο τοκετός εξελισσόταν ταχύτερα. Το καράβι καθυστέρησε την είσοδο στον Πειραιά και οι δύο Ιατροί διεκπεραίωσαν μόνες τους με επιτυχία στον τοκετό μέσα στο πλοίο, έκαναν ανάνηψη στο νεογέννητο και αφαίρεσαν και τον πλακούντα.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν, όχι μόνο στις δύο Ιατρούς αλλά και σε όλους αυτούς που αποστερούνται αυτές τις ημέρες την θαλπωρή της οικογενείας τους για να βρίσκονται κοντά μας όταν τους έχουμε ανάγκη.

Χρόνια Πολλά!

Γεώργιος Τζανίδης,

Αναπληρωτής Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Υγείας Πάρου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *