ΣΤΙΣ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΣΤΙΣ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

Μια τεράστια διάκριση για τη Σαντορίνη

Μια τεράστια διάκριση για τη Σαντορίνη

Μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις της πέτυχε χτες η Σαντορίνη. Στο μεγάλο διαδικτυακό δημοψήφισμα της αμερικανικής εφημερίδας USA Today, το «νησί των ηφαιστείων» μπήκε στην κορυφαία δεκάδα, εκτοπίζοντας πόλεις όπως  το Παρίσι ή το Λονδίνο, ενώ κέρδισε ακόμα και τη Βενετία που πάντως βρίσκεται στην τελική λίστα.  Το δημοψήφισμα  που κράτησε ένα μήνα, κατέληξε στα εξής αποτελέσματα:

Ρίγα, Λεττονία

Μπέργκεν, Νορβηγία

Ίνσμπρουκ, Αυστρία

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Τσέστερ, Αγγλία

Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Σαντορίνη, Ελλάδα

Βενετία, Ιταλία

Μπριζ, Βέλγιο

 

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις έκαναν ειδική καμπάνια, προκειμένου να ψηφιστούν από τους αναγνώστες της μεγαλύτερης εφημερίδας της Αμερικής, προσδοκώντας στον τεράστιο επικοινωνιακό αντίκτυπο. Την  ίδια ώρα, οι επίσημες αρχές της Σαντορίνης, μάλλον έπιναν σόδα για να χωνέψουν το πολυδιαφημισμένο «Έτος Γαστρονομίας» κι έχοντας μάλλον γλαρώσει, ξεχάστηκαν.

Το συνοδευτικό κείμενο της USA Today, αναφέρει: ««Οι φυσικές ομορφιές της νησιωτικής Ελλάδας, φτάνουν στο αποκορύφωμά τους στη Σαντορίνη, χάρη στην πεμπτουσία του ελληνικού λευκού και γαλάζιου στα κτίρια και τις εκκλησίες, τα οποία ξεχύνονται προς τα καταγάλανα νερά της ηφαιστειακής καλντέρας. Κι αν η ομορφιά των οικισμών δεν σας είναι αρκετή, οι παραλίες της είναι τέλειες, σαν καρτ-ποστάλ».